El llibreter vendrellenc Josep Mitjans.

Dol al Vendrell per la mort del conegut llibreter Josep Mitjans

La Llibreria Mitjans va obrir les seves portes el juny del 1969

El Vendrell està de dol per la mort aquest dimarts 8 de desembre de qui ha estat un dels seus llibreters més coneguts, Josep Mitjans. El fundador de la Llibreria Mitjans, que fa poc va complir els 50 anys d'història, va néixer a Llorenç, però ben aviat es va traslladar al Vendrell per tirar endavant una llibreria a les galeries situades al carrer del Doctor Robert.

Durant cinc dècades va promoure la lectura entre els habitants del Baix Penedès, especialment la del llibre en català, fet que li va valdre la concessió el 1995 del premi al llibreter que més s'havia distingit en la difusió del llibre en català, atorgat per la Generalitat i que proposava anualment el Gremi de Llibreters. El 2004 se li va atorgar el Premi a la Trajectòria pels seus 35 anys d'existència.

Una vida dedicada a la seva passió

Fa uns anys, Josep Mitjans es va jubilar i el seu fill Jordi va agafar el timó de la llibreria, que ja ha esdevingut un dels comerços més longeus del Vendrell. El passat mes de maig, TarragonaDigital va publicar un article pels 50 anys de la llibreria, amb una entrevista feta al mateix Josep Mitjans. L'enterrament es farà aquest dijous a les dotze del migdia. 

La seva família ha informat de la mort de Mitjans a través de les xarxes socials, remarcant que «va tenir la sort de dedicar-se al que més li agradava: llegir i vendre llibres» i que, durant dècades, «va escampar pel Vendrell i la comarca, milers de llibres, gràcies als vendrellencs i forans que li havien fet confiança». En el text també destaquen que Mitjans «era una gran persona, culte, honesta, llegida, inquieta, generosa, professional i educada, i un gran admirador de Pau Casals i de la música clàssica».


Comentaris