La Dolceria Soler del Vendrell abaixarà la persiana després de 80 anys

L'establiment va obrir el dia de Santa Anna del 1940 a la plaça de les Garrofes
Interior de la Dolceria Soler del Vendrell. | CIT el Vendrell

 

Un dels comerços històrics que hi ha al centre del Vendrell, la Dolceria Soler, tancarà definitivament les seves portes el dia 30 d'aquest mes de juny. Així ho han anunciat els seus responsables a través de la pàgina de Facebook de l'establiment, en un post on han volgut deixar constància del seu «agraïment a tots plegats per haver-nos donat l'oportunitat d'endolcir les vostres vides». El motiu del tancament és la jubilació dels seus propietaris, l'Eduard i la Teresa.

Sense relleu familiar, aquesta pastisseria artesana abaixarà la persiana després de gairebé 80 anys d'activitat. Va ser el dia de Santa Anna del 1940 quan l'establiment va obrir portes al mateix emplaçament que ha mantingut durant vuit dècades, la plaça de les Garrofes. Va ser Joaquim Soler Codina qui va impulsar el comerç, ja que coneixia bé un ofici que havia après a la seva família, propietària de l'antiga fàbrica de xocolata de cal Gasull.

 

Els gelats, els pastissos i les orxates del Quimet Xocolater

Joaquim Soler, que era conegut amb el nom de Quimet Xocolater, va obrir la Dolceria Soler després d'haver tingut una fàbrica de gelats durant els anys trenta, primer situada al carrer de Montserrat i després al carrer del Peix. La Dolceria Soler elaborava des del principi gelats, orxata, pastissos, tortells o croissants, i es va convertir en una referència al Vendrell.

Durant pràcticament 80 anys, aquesta pastissera familiar ha mantingut l'activitat, amb especial rellevància en algunes de les celebracions del calendari festiu, com la Pasqua i les seves mones o els Reis i el seu tortell. El diumenge 30 de juny serà l'últim dia en què els vendrellencs podran comprar els seus productes. El tancament de la Dolceria Soler suposa la fi d'un altre establiment històric del Vendrell. Fa dos anys i mig ja va tancar portes el forn la Montserratina, a la plaça Nova, també per jubilació dels seus propietaris.  

Exterior de la Dolceria Soler del Vendrell. | BP Diari

 

També et pot interessar:

"Un cotxe queda totalment calcinat a Calafell" "ATENCIÓ: Accident a l'N-340 al seu pas pel Vendrell"