El canvi de municipi entre Calafell i Cunit.

Ecologistes denuncien que es vol urbanitzar una zona de bosc mediterrani de Cunit

Des del consistori apunten que es un pla aprovat el 2007

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (Geven) ha alertat dels plans per fer una nova urbanització en una zona de bosc mediterrani de Cunit. Des del Geven lamenten que el ple del mes de desembre modifiqués el pla general per urbanitzar el sector Miramar, on hi ha més de nou hectàrees de bosc mediterrani.

Els ecologistes acusen l'Ajuntament d'actuar en contra de «la preservació del medi ambient i el paisatge», permetent la construcció de 99 habitatges amb un model que veuen «desfasat, insostenible i depredador del territori».

Zona d'alta sensibilitat ambiental

El grup ecologista afirma que aquest sector és d'una alta «sensibilitat ambiental», remarcant la importància que té la pineda que predomina a la zona i la fauna que hi habita, com l'eriçó clar, l'esparver o l'aligot comú. Per aquest motiu, insten el consistori a revisar el planejament urbanístic, amb l'objectiu de protegir els espais verds i contenir la construcció.

«La nova zona projectada no garanteix atendre persones amb vulnerabilitat habitacional ni és fruit d'una demanda d'ocupació per a activitat econòmica, perquè a la comarca ja hi ha un excés d'habitatge», afegeixen els ecologistes.

Projecte planificat el 2007

Des de l'Ajuntament de Cunit han respost que aquesta és un projecte que es va planificar i aprovar el 2007, i que no s'havia desenvolupat. «El que vam aprovar al ple va ser un canvi d'usos en una zona on estava previst fer-hi una activitat econòmica, i ara s'hi farà habitatge protegit», segons ha apuntat Jaume Casañas, primer tinent d'alcalde. Casañas ha afegit que la meitat dels habitatges que es faran seran protegits i ha recordat que amb el pla ja aprovat l'única manera de fer-se enrere seria indemnitzant els promotors.