URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

Ecologistes denuncien una tala de vegetació «indiscriminada» a un torrent del Baix Penedès

Asseguren que s'ha malmès l'hàbitat de diverses espècies animals
El torrent de Sant Marc, entre Llorenç i Sant Jaume dels Domenys. | GEPEC

 

L'entitat GEPEC - Ecologistes de Catalunya ha denunciat públicament una actuació impulsada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a la llera del torrent de Sant Marc, entre els municipis de Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. Els ecologistes acusen l'ACA d'haver contractat una empresa per fer una tala «indiscriminada» de vegetació i arbres al torrent, provocant «danys importants» al bosc de la ribera i afectant l'hàbitat de diverses espècies animals. 

 

El GEPEC explica que aquesta zona és un corredor ecològic de gran valor, ja que s'hi reprodueix l'espècie protegida de l'aligot comú. En aquest sentit, lamenten que s'han talat diversos arbres en els quals hi havia nius d'ocells. De la mateixa manera, els ecologistes afirmen que s'ha malmès també un exemplar de serp verda, que hauria estat «tallada per les motoserres».

 

Sense les autoritzacions necessàries

Personal del GEPEC es va personar a la zona quan s'estava fent l'actuació per demanar els diferents permisos a l'empresa, però asseguren que els treballadors «no portaven les autoritzacions per fer aquesta actuació». També afegeixen que els Agents Rurals, el propietari de la finca i els ajuntaments dels dos municipis tampoc tenien constància de la tala. Per tot això, l'entitat veu «totalment injustificada» la tala, sobretot tenint en compte que s'ha fet «en plena època de reproducció de la fauna».

 

«És indignant veure com l'ACA, així com el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, deixen en mans de qualsevol empresa la gestió de les nostres lleres públiques i dels nostres espais naturals, sense cap mena de control tècnic ni supervisió per part de l’administració», han apuntat els ecologistes en un comunicat que han fet públic aquest dimarts 9 de juliol. La GEPEC creu que es tracta de fets «molt greus» i ha demanat que sigui «analitzat i corregit pels màxims responsables del Govern encarregats de vetllar per la conservació dels nostres espais naturals».

 

També et pot interessar: