ERC ha estat la segona força a la província de Tarragona, on ha aconseguit un diputat més.

El PSC guanya al Vendrell i a la majoria de municipis del Baix Penedès

Sant Jaume, Llorenç, Bonastre i Masllorenç han estat els únics municipis on no ha guanyat el PSC, ho ha fet ERC

El PSC ha estat el partit més votat a la majoria de municipis del Baix Penedès a les eleccions generals al Congrés dels Diputats celebrades aquest diumenge 28 d’abril del 2019. Amb una participació de rècord també a la comarca (73%), els socialistes han aconseguit imposar-se en deu dels catorze municipis, incloent-hi la capital, el Vendrell, així com Calafell i Cunit. El 2016, En Comú Podem s’havia imposat a la comarca amb un 27,5% dels vots.

Els socialistes han guanyat al Vendrell amb un 26,07% dels vots, superant a ERC (20,89%) i En Comú Podem (15,09%). A Calafell, s'han repetit els mateixos tres primers llocs, amb els socialistes obtenint un 25,74% dels vots, seguits d'ERC (20,02%) i En Comú Podem (16,12%).  A Cunit, el PSC ha guanyat amb un 29,08% dels vots, per davant d'En Comú Podem (18,90%) i Ciutadans (17,81%)..

El PSC guanya a deu municipis i ERC, als altres quatre

El PSC també s'ha imposat a l'Arboç, la Bisbal del Penedès, Albinyana, el Montmell, Banyeres del Penedès, Santa Oliva, i Bellvei. Els únics quatre municipis on no ha guanyat el PSC han estat Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, Bonastre i Masllorenç, on ho ha fet Esquerra Republicana. Les eleccions també han deixat com a notícia la forta davallada del PP, que en nou dels catorze municipis s'ha vist superat per Vox.

La jornada s’ha desenvolupat sense incidències i ja des de les primeres hores s’ha pogut comprovar que hi havia una gran afluència de votants als diferents col·legis electorals. Al Vendrell, durant les primeres hores ja hi havia llargues cues en alguns punts de votació. Les primeres dades de participació a les dues del migdia confirmaven aquesta percepció, amb percentatges que arribaven al 44,7% a Cunit o al 43,9% a Calafell, deu punts per sobre que el 2016.