S'encadena davant els Jutjats del Vendrell en protesta per un desnonament

L'home, veí de Santa Oliva, assegura que no marxarà fins que no parli amb el jutge
Joan Josep Novell, encadenat davant els Jutjats del Vendrell. | BP Diari

 

Un veí de Santa Oliva s'ha encadenat davant els Jutjats del Vendrell en protesta per una sentència judicial que l'obliga a deixar el seu habitatge en menys d'un mes. Joan Josep Novell va començar la seva acció de protesta aquest dijous 4 de juliol, i assegura que no marxarà «fins que el jutge degà em deixi parlar amb ell», ha explicat a Tarragona Digital. S'ha encadenat simbòlicament a una tanca i té una taula, diverses cadires i una gandula per dormir.

Un contracte de lloguer per 35 anys

Novell creu que la sentència és injusta, i es nega a abandonar la casa, on viu amb la seva dona i dos menors de vuit i sis anys. Aquesta és una casa que es troba a la finca familiar dels seus pares, a Santa Oliva. Segons Novell, fa set anys que hi viu, mitjançant un contracte de lloguer que va fer amb els seus pares. «Vam fer un lloguer simbòlic de 50 euros al mes per 35 anys», afirma, però després els pares van vendre la casa a un altre familiar.

Ell reclama que té el contracte de lloguer d'abans, però assegura que el jutge no se'l creu. «A la sentència diu que no és creïble que em fes un contracte de lloguer per 50 euros al mes, però aquestes coses entre família no són tan estranyes», assevera l'home. La sentència va ordenar un desnonament per precari, indicant que havien d'estar fora de la casa en 30 dies després de la denúncia. Això és abans que acabi el mes de juliol.

Recurs a l'Audiència

Tot i que han posat recurs a l'Audiència, Novell tem que els facin fora abans. Per això ha decidit prendre aquesta mesura. La seva dona i amics li porten menjar i beure, i li fan companyia. L'home també té bones paraules amb la patrulla de Mossos d'Esquadra que hi ha als jutjats, que s'han interessat per ell en tot moment. Tot i la calor i el fort sol d'aquests dies, Novell vol seguir amb el seu acte de protesta fins que li facin cas. En una pancarta hi té un record a la seva neboda Jessica, que va morir recentment, i que havia fet de cuidadora dels seus pares.

Novell, davant els Jutjats, amb la pancarta en record de la Jessi. | BP Diari

 

"El Vendrell presenta una Festa Major de Santa Anna amb moltes novetats" "❗Un ex de PxC del Vendrell, líder de l'atac al centre de menors de BCN"