Petit ensurt al Vendrell en disparar-se la pirotècnia del campanar

Dues persones han estat ateses a la plaça Vella sense majors conseqüències
Un instant de la ballada en honor a Santa Anna. | BP Diari

 

Petit ensurt el que hi ha hagut aquest matí de Santa Anna a la plaça Vella del Vendrell, quan s'ha encès part de la pirotècnia que hi havia al campanar sense estar previst, en un moment en què la cercavila de cultura popular ja havia començat, però la majoria de grups encara es trobaven a la plaça després de fer la ballada en honor de Santa Anna. Diversos coets s'han disparat i diverses restes han caigut a la plaça, algunes d'elles, amb foc.

 

Això ha provocat que hi hagués una gran dispersió de la gent, entre ells els portants de Santa Anna, que es trobaven just a sota. Dues persones han estat ateses a la mateixa plaça perquè els ha tocat alguna de les restes que han caigut, tot i que no han tingut ferides d'importància. La pirotècnia es pot haver encès perquè durant la ballada en honor a Santa Anna s'han llençat diversos trons. Per sort, tot ha quedat en un ensurt que no ha anat a més.

 

El Correfoc, aquest vespre

El foc serà protagonista a la Festa Major de Santa Anna aquest dijous a la tarda, amb el Correfoc que començarà a les 21.15 hores. En ell hi prendran part el Ball de Diables i de Diablons del Vendrell, els Diablons de Reus, la Víbria del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Bou de Foc del Vendrell, la Cabra de Reus, el Drac de Llorenç, el Cabrot del Vendrell, la Mulassa Feixuga del Vendrell, el Drac de Banyeres, el Borinot de Foc del Vendrell, el Pollo del Prat, el Tallot del Vendrell, el Rubricatus de Sant Boi, les Puces del Caramot, el Drac Baluk Astharot i el Caramot del Vendrell.

 

Després de la cercavila, els grups faran un ball i una encesa a la plaça Vella, que donarà pas a la carretillada dels Diables del Vendrell. L'encesa del campanar, un dels actes més icònics de la Festa Major vendrellenca, tancarà el tram més incendiari de la festa, ja passats dos quarts d'una de la nit.