L'entrada a la Setmana Santa deixa més de 100 denúncies entre el Vendrell i Calafell

Diverses de les denúncies eren per passejar el gos lluny del domicili
A Calafell s'han incrementat els controls durat la Setmana Santa. | Cedida
 

El Vendrell i Calafell han posat més de cent denúncies durant aquest primer cap de setmana d'entrada a la Setmana Santa. Els dos municipis van incrementar els controls des del divendres a la tarda, alhora que bloquejaven els accessos d'alguns camins secundaris. Les denúncies de les policies locals per no respectar el confinament han estat 47 al Vendrell i 61 a Calafell, a les quals cal sumar les dels Mossos d'Esquadra.

 

Al Vendrell, el dia que s'han posat més denúncies ha estat el dissabte, amb 24. D'aquestes, tres eren per desplaçaments a segones residències. En un dels casos, es va rebre l'avís d'uns veïns perquè les persones que havien arribat el cap de setmana estaven fent ús, a més a més, de la zona comunitària. La policia els va multar i els va comminar a tornar al seu lloc de residència principal. Al Vendrell també hi va haver un detingut per un robatori a l'interior d'un vehicle.

 

Denúncies per passejar el gos lluny de casa a Calafell

Pel que fa a Calafell, des de l'Ajuntament han apuntat aquest diumenge al vespre que les denúncies acumulades de la policia durant tot el cap de setmana han estat 61, amb una persona que ha passat a tenir la condició d'investigada, i una altra que ha estat detinguda per desobediència. També s'ha multat diversos propietaris de gossos que estaven passejant l'animal pel Passeig Marítim o altres indrets del municipi a una distància considerable del seu domicili. Un d'ells estava a quatre quilòmetres de distància.

 

Els controls dels cossos policials continuaran durant tota la Setmana Santa, sobretot a partir del Dijous Sant. La policia del Vendrell ha avançat que segurament podran fer ús d'un dron per vigilar els espais de la zona marítima. Un dels cossos policials que ja usa un dron per vigilar que es respecti el confinament és el de Cunit.