INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

«Petruska seguirà existint fins que hi hagi una cura per la malaltia»

La vendrellenca Daniela Querol ja prepara el segon assalt a 'Got Talent'
Petruska, la trapezista 'heavy' del Vendrell. | BP Diari
 

Va deixar milers d’espectadors i el jurat del programa ‘Got Talent’ de Tele 5 amb la boca oberta ara fa dos anys. La vendrellenca Daniela Querol, que aleshores comptava amb vuit anys d’edat, va arribar fins a la final d’aquest ‘talent show’ amb els seus elaborats espectacles a dalt del trapezi, i sota el nom artístic de Petruska. La jove, que ara ha complert els onze anys, va explicar que pateix una malaltia anomenada colitis ulcerosa, que fa que hagi de passar temporades ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

El seu objectiu era guanyar el concurs per donar els diners del premi a la investigació d’aquesta i altres malalties minoritàries. Es va quedar a les portes d’aconseguir-ho, però això no l’ha privat de seguir amb la seva lluita personal, impulsant altres esdeveniments per recollir fons, com la gala que es va fer el passat 21 de desembre al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell. Ara, ja prepara el seu segon assalt a ‘Got Talent’, per l’edició d’aquest 2020.

 

Un mot familiar i un trapezi

«El personatge de Petruska seguirà existint fins que hi hagi una cura per la malaltia», assevera la jove Daniela a TarragonaDigital, en una trobada on hi acudeix amb el seu pare, Tomàs Querol. Ell és un element indispensable entre bambolines a les actuacions de Petruska, ja que és qui sustenta el trapezi. També va ser ell qui li va donar el nom artístic. «Jo poso mots a tothom a casa, als tres gossos, al meu fill gran, i també a la Daniela», apunta Tomàs Querol.

 

La Daniela Querol, al rocòdrom de la Lira Vendrellenca. | BP Diari

 

Sense cap motiu concret, des de petita li va començar a dir Petruska, i aquest és el nom que va triar per presentar-se al concurs. La història d’amor de la Daniela amb el trapezi va començar quan ella tenia vuit anys. «El meu germà, que practica l’escalada, em va dir un dia que havia provat el trapezi, i jo també vaig voler provar-ho», relata la jove. Li va agradar tant el quadrilàter, que des d’aleshores es va convertir en un company inseparable, entrenant-se a la Lira Vendrellenca.

 

Compromís amb la recerca de fons per la malaltia

La seva participació a ‘Got Talent’ va tenir el seu origen en una de les temporades que estava ingressada a Sant Joan de Déu. Segons ella mateixa explica, «des de l’habitació de l’hospital mirava el programa per la televisió i tota l’estona li deia a la meva mare que hi volia anar, al final m’hi va apuntar per pesada», diu entre rialles. La participació al programa, que li va comportar diversos desplaçaments a Madrid amb tota la família, va suposar un llançament del personatge de Petruska.

 

El seu compromís amb l’hospital i els metges que la tracten, així com la seva ferma decisió de recollir fons per destinar a la investigació, han provocat moltes reaccions. «Des d’aleshores ens ha contactat molta gent per col·laborar, així com altres persones que tenen la mateixa malaltia, i que han vist que no estan soles», apunta el seu pare. A més de la gala del passat desembre al Vendrell —on es van recaptar uns 2.000 euros— també n’han impulsat un a altra a Abrera, i han pres part als sopars solidaris que impulsa un altre baixpenedesenc, Josep Maldonado.

 

Tampoc és menyspreable el fet que hagin aconseguit un rocòdrom per l’hospital barceloní, en col·laboració amb l’empresa Gecko Walls. Mentre prepara el seu debut com a actriu al nou curtmetratge del realitzador vendrellenc Dídac López, la Daniela només té entre cella i cella tornar a ‘Got Talent’ per aconseguir el que no va poder fer fa dos anys, guanyar el primer premi i donar-lo a la investigació de la seva malaltia. D’aquí pocs mesos, tindrà una nova oportunitat.

Més notícies de la categoria Baix Penedès