ERC-Som Poble proposa bonificacions socials i ecològiques a les ordenances fiscals del Vendrell

La coalició creu que aquest pot ser un mecanisme per «transformar el municipi»
Alguns membres de la coalició ERC i Som Poble. | Cedida

 

El grup municipal que integren ERC i Som Poble al Vendrell ha presentat diverses modificacions per a les ordenances fiscals del Vendrell pel 2020, que s'han d'aprovar al ple d'aquest mes d'octubre. El partit ha destacat que les ordenances fiscals «poden jugar un paper important a l'hora de desenvolupar determinades polítiques públiques», amb l'objectiu «d'avançar cap a un Vendrell socialment just, ecològicament sostenible i econòmicament pròsper i responsable».

Per aquest motiu han plantejat modificacions en set de les ordenances fiscals, que agrupen en tres eixos. El primer és el que fa referència a l'eix social. Aquí, la coalició proposa bonificacions de l'IBI pels petits tenidors d'habitatges buits si es destinen a lloguer social, així com adaptar la bonificació de l'IBI al nombre de fills de les famílies nombroses. ERC-Som Poble també es mostra a favor del recàrrec de l'IBI als grans tenidors que tenen pisos desocupats, mesura anunciada pel govern local.   

 

L'eix ecològic i l'economia responsable

Un segon eix és l'ecològic, en el qual el partit proposa un increment de la bonificació de l'Impost de circulació pels vehicles elèctrics, i una bonificació per les obres en locals comercials que incorporin elements per aprofitament tèrmic o elèctric. De la mateixa manera, aposten per oferir bonificacions pels que facin inversió en equipaments per l'estalvi energètic.

L'últim eix és el de l'economia responsable. Aquí, ERC-Som Poble proposen una bonificació de la nova llicència en cas de trasllat d'un negoci, i bonificacions de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres dels locals en les zones comercials. Per contra, aposten per incrementar el cost de la llicència dels habitatges d'ús turístic. La formació creu que aquesta és una oportunitat per «trencar la dinàmica dels darrers anys i plantejar unes ordenances fiscals al servei de les persones». «Amb aquesta lògica hem de treballar perquè les ordenances deixin de ser únicament un mecanisme de recaptació de recursos i esdevinguin un motor de transformació del municipi», conclouen.

"🔥NIT EN FLAMES: Fins a 10 contenidors cremats en una sola nit al Vendrell i Calafell" "⚫️TRAGÈDIA AÈRIA TGN: Un cambrilenc i un jove de Sabadell, les víctimes de l’accident"