ERC i Som Poble van omplir el Tàg a l'acte central de campanya pel 26-M.

ERC i Som Poble mostren múscul omplint el Tàg del Vendrell en l'acte central de campanya

La coalició es presenta com l'alternativa de govern al PSC

La candidatura conjunta d'ERC i Som Poble va omplir el Teatre Àngel Guimerà (Tàg) en l'acte central de la campanya per a les municipals del 26-M, un acte que va tenir lloc aquest passat dissabte 18 de maig. El diputat Gabriel Rufian va ser el convidat destacat d'un acte on la coalició es va presentar com la principal alternativa als que «han governat sempre», en paraules del cap de llista, Marc Robert.

La formació es veu en condicions de disputar-li la victòria al PSC, el partit que a priori surt com a favorit als comicis. L'ambient d'aquest dissabte va disparar les expectatives entre les més de 400 persones que omplien el teatre, que van acabar amb crits de «Guanyarem, guanyarem». Marc Robert va definir la candidatura com l'expressió «del compromís social» de gent com ell, que ha treballat molts anys «per la preservació del patrimoni natural» des del Geven i ara ha assumit «el compromís d’encapçalar una proposta política alternativa».

Crítica als que han governat durant 40 anys

Robert també va carregar contra els que «han governat durant tota la vida» al municipi «i ara diuen que en quatre anys faran allò que no han fet en 40», en al·lusió al PSC i a Junts pel Vendrell. A l'acte també hi va intervenir la número dos de la candidatura, Eva Mata, que va parlar de l'aposta per recuperar alguns serveis municipals que ara tenen una gestió privada, de Josep Mañé, que es va referir als problemes d'habitatge, i de Salima El Youssoufi, defensant la necessitat de fer polítiques feministes al consistori.

Una altra intervenció destacada va ser la d'Alfons González, en nom dels més de 140 veïns del Vendrell que han donat suport a la candidatura a través d'un manifest. Per la seva banda, Gabriel Rufian va reivindicar l'1 d'octubre, va recordar els polítics catalans empresonats i va fer referència a «l'anomalia d'un estat autoritari que empresona els joves d’Altsasu per una baralla de bar, mentre deixa en llibertat als membres de 'la manada', condemnats en ferm per violació».

També et pot interessar:


Comentaris