Escolars del Baix Penedès es converteixen en detectius per descobrir el cercle de l'aigua

Torna el Concurs Digital Infantil d'Aqualia a Albinyana, Sant Jaume i la Bisbal
Els escolars han de descobrir d'on ve i on va l'aigua que consumim.    | TarragonaDigital

 

Un any més, i ja en són disset edicions, alumnes de les escoles d'Albinyana, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès prenen part al Concurs Digital Infantil de l'empresa Aqualia, que s'encarrega de la gestió de l'aigua en aquests municipis. El certamen vol educar i conscienciar els més petits sobre «el valor de l'aigua i el treball que suposa portar-la a les llars en quantitat i qualitat, així com retornar-la a la natura de forma sostenible», expliquen des d'Aqualia.

Per aquesta edició, Aqualia commina els nens i nenes a convertir-se en investigadors per resoldre l'enigma d'on prové l'aigua que es consumeix cada dia, i també cap a on va després d'haver-la fet servir. Per això podran trobar diverses pistes que els permetran descobrir el cercle integral de l'aigua i, de mica en mica, ajuntar totes les peces per a poder dibuixar el llenç de detectiu.

Premis per als diferents guanyadors i finalistes

Els alumnes que poden prendre part al concurs són els nens i nenes de tercer i quart de primària dels municipis en els quals Aqualia presta servei, en aquest cas, Albinyana, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès. Es pot participar fins al 22 d'abril i els que ho facin podran aconseguir deu premis individuals, deu tauletes Samsung de set polzades per a cadascun dels guanyadors. També hi ha 250 premis per als finalistes, consistents en un rellotge 'smartwatch'.

També hi haurà un premi col·lectiu per a una escola, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu. Els guanyadors es donaran a conèixer a partir del 15 d'abril, a través de la web d'Aqualia. El Concurs Digital Infantil s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que regularment desenvolupa Aqualia amb escoles, instituts i centres universitaris per a donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar-los en un ús i un consum responsable d'aquest recurs.

També et pot interessar:

"REPORTATGE: Cinc anys del dia més trist dels Pisos Planas" "Demanen un pas a nivell a l'estació del Vendrell per quan no funcioni l'ascensor"