Ja han començat els treballs per fer la base de la futura escultura.

Una escultura ocuparà el lloc de l'antic eucaliptus del centre del Vendrell

L'arbre va ser retirat l'any 2016 pel perill de caiguda

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que una escultura ocuparà el lloc de l'antic eucaliptus de la plaça de Francesc Macià, al centre de la ciutat. El característic arbre, que tenia 34 anys, va ser retirat el maig de l'any 2016 per motius de seguretat. L'aleshores regidor de Via Pública, Josep Marrasé, va indicar que l'eucaliptus estava molt debilitat i hi havia el perill «que alguna branca caigués, en una zona molt concorreguda i on hi ha diverses terrasses de bars i parades del mercat setmanal».

L'arbre va ser retirat amb una grua, davant les lamentacions d'alguns veïns de la zona, que fins i tot l'hi van fer els dies posteriors un funeral i una esquela, que es va posar a l'espai buit que havia deixat l'arbre. Tres anys i mig després, des del consistori s'ha decidit que el seu lloc sigui ocupat per una escultura, que va ser encarregada a l'Aula Artística d'Escultura del Vendrell, que dirigeix l'escultor Philippe Lavaill.

L'escultura, el febrer del 2020

De moment, des del consistori encara no han avançat com serà l'escultura. El que sí que s'ha començat a fer són els treballs per posar la base de l'escultura, que tenen la seva complexitat, ja que sota hi ha les arrels de l'arbre. Si aquestes es podreixen, es podria produir algun moviment, amb el qual la tasca que s'ha començat a fer aquesta setmana té l'objectiu de fixar la base de manera que no es vegi afectada per aquests moviments

Tot i que els ciutadans ja començaran a veure moviments de treballadors aquests dies, des de l'Ajuntament han apuntat que no està previst que l'escultura es posi abans del mes de febrer del 2020. La retirada de l'eucaliptus es va fer un any en què també es van treure diversos arbres de la Rambla, després de fer un a revisió en profunditat del seu estat.

De la mateixa manera, l'octubre d'aquell 2016 també es van talar els plataners centenaris de la plaça Vella, just abans de la diada castellera de la Fira de Santa Teresa. Segons l'Ajuntament del Vendrell, presentaven un desarrelament important a causa de les obres que s'havien anat fent a la plaça al llarg dels anys.