Exposició sobre Alfred Figueras al Museu Deu del Vendrell

També s'impulsa un nou programa d'experiències artístiques per a les famílies
El Museu Deu del Vendrell. | BP Diari

 

El Museu Deu del Vendrell inaugura aquest divendres 15 de febrer, a les set de la tarda, una exposició temporal que porta per títol 'Alfred Figueras: artista convidat', fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l’Ajuntament del Vendrell. La mostra se centra en la trajectòria artística del pintor Alfred Figueras (1898-1980), el qual va estar molt influït per l'obra d'autors postimpressionistes com Cézanne, Van Gogh i Gauguin

 

Figueras es va relacionar a París amb Picasso, Miró, Clarà i Pruna, i va ser un dels fundadors de l’Agrupació Noucentista. Les seves obres es troben al Museu Nacional d'Art de Catalunya, al Museu de Montserrat, o a l’Institut francès de Barcelona. A l'exposició del Museu Deu s'hi podran veure una trentena d’obres que es podran contemplar fins al 28 d’abril, junt amb un seguit d'activitats relacionades, com ara xerrades, una visita guiada de la mà del seu deixeble Joan Descals o tallers. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

 

'El Petit Museu', projecte familiar

Per altra banda, el Museu Deu també ha presentat una nova activitat adreçada a les famílies i als nens, que porta per nom 'El petit museu'. Aquest és un programa d’experiències artístiques per tal de conèixer el patrimoni a través de l’art, la música, la literatura, el cinema i la cultura digital. Així, el públic familiar podrà descobrir, explorar, desenvolupar, crear, experimentar, riure i jugar, per així acostar-se als museus.

 

'El petit museu' vol ser un espai de relació entre adults i infants. La primera activitat programada és l’activitat familiar 'Canta’m un quadre!', on els més petits de la casa (nens i nenes de dos i tres anys) descobriran els quadres del museu a través de la música i les titelles. L’activitat tindrà lloc el pròxim dissabte 16 de febrer a les 17.30 hores i durarà una hora. El preu és de 2,25 euros per cada adult, mentre que els infants tenen l’entrada gratuïta. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon 977 666308 o al correu electrònic museudeu@elvendrell.net.

 

També et pot interessar:

El Museu Deu del Vendrell se suma a les jornades Apropa't.

El Museu Deu del Vendrell s'obre al grafit i el hip hop.