Arriba el festival Rock-a-billy de Calafell, que es farà en carpes a fora del pavelló

El retard en les obres de remodelació ha obligat a buscar una alternativa
Una actuació del High Rock-a-billy festival en una edició anterior. | Marc Guitart

 

Un any més, Calafell acull el primer cap de setmana de setembre el festival High Rock-a-billy, que arriba ja a la 19a edició. El municipi baixpenedesenc tornarà a gaudir d'aquest certamen basat en la música i l'estètica nord-americana dels anys 50 entre els dies 4 i 8 de setembre, i que porta milers de visitants d'arreu d'Europa. Enguany, el festival es farà en un seguit de carpes a l'esplanada del davant del pavelló Joan Ortoll, ja que el retarden les obres de remodelació de l'equipament no han permès que estigui a punt.

 

Tot i que en un principi s'havien mirat altres ubicacions com el Mercat Vell, al final van ser descartades per qüestions d'acústica. Des de l'organització i l'Ajuntament de Calafell es mostren convençuts que les carpes i l'equipament tècnic que hi haurà garantiran les condicions òptimes per fer el festival. Uns 25 grups, la majoria d'ells internacionals, actuaran durant els quatre dies al certamen, que té una festa 'pre-party' el dimecres 4 al carrer Monturiol, i es tanca el diumenge 8 amb una festa també al carrer Monturiol.

 

Grups d'alt nivell i impacte econòmic

Durant els quatre dies del festival passaran per Calafell grups d'alt nivell dins el gènere del Rock-a-billy i estils afins. Destaquen noms com els anglesos The Polecats, Paul Ansell's Number Nine, el nord-americà Jimmy Dale Richardson i els francesos Jake Calypso & His Red Hot. No hi faltarà el mercat de vinils per als col·leccionistes i tampoc el de vestuari i complements de l'estètica Rock-a-billy. Un altre atractiu és el de poder veure molts vehicles americans de l'època.

 

Des del consistori remarquen que el festival té un important impacte econòmic al municipi, que permet allargar la temporada alta durant els primers dies de setembre, amb un clar benefici per l'hostaleria, la restauració i el comerç. El certamen rep visitants que tenen un alt poder adquisitiu i vénen de diferents punts del món. A més a més, és un festival de gran reputació artística, ja que hi passen els millors grups del gènere. Es pot consultar el cartell complet en aquest enllaç.