El Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès.

El Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès aixeca el teló

Hi prenen part 20 centres educatius de la comarca, amb un total de 29 elencs

El Festival de Teatre i Juvenil del Baix Penedès aixecarà el teló el pròxim dilluns 1 d'abril, en la que serà la seva edició número 41. Aquest és un esdeveniment que ja es pot considerar clàssic a la comarca, i on els alumnes d'un total de vint centres educatius mostren al públic les obres que han estat treballant durant setmanes i mesos. El festival l'organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès, depenent del Departament d'Educació, i està patrocinat per la Diputació de Tarragona.

Vint escoles de nou municipis de la comarca

Des del dia 1 d'abril i fins al 12 d'abril, el Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell acollirà les obres dels 29 elencs que hi prenen part, amb la participació de 596 alumnes d'entre tres i divuit anys que donen vida als diferents personatges de les obres. En total són 20 escoles de nou poblacions de la comarca, que hi prenen part amb la coordinació i la direcció de 51 docents.

Un any més, el festival de teatre esdevé «una eina pedagògica molt potent per a la millora en el desenvolupament de les habilitats expressives oral, corporal, emocional i artística», tal com apunten des de l'organització del certamen. El treball en grup, la constància, la convivència i l'esforç per assolir un objectiu són alguns dels valors que es miren de reforçar amb aquesta activitat, que any rere any realitzen nombrosos escolars de la comarca.

 

41 anys de teatre escolar al Baix Penedès

El Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès compleix 41 edicions ininterrompudes, amb una gran participació d'alumnes, la qual cosa evidencia la importància que el professorat dona a aquesta eina pedagògica. Televisió el Vendrell enregistrarà cada dia les obres de teatre que es facin, que seran emeses perquè tots els que ho desitgin les puguin veure. El programa complet del festival es pot consultar en aquest enllaç.

També et pot interessar: