GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Fira d'Artesania d'Albinyana es dedica enguany a la carabassa

La dotzena edició de la fira se celebra aquest diumenge 21 d'octubre
La fira d'Artesania d'Albinyana. | Cedida

 

Albinyana celebra aquest diumenge 21 d'octubre la dotzena edició de la Fira d'Artesania, un certamen que, des de fa uns anys, té lloc al mes d'octubre, just entrada la tardor. En aquesta edició, que es durà a terme com és habitual al nucli del poble, el protagonisme és per a la carabassa, un fruit característic d'aquesta època de l'any. En aquest sentit, a les cinc de la tarda es farà el monogràfic 'Cuinem amb carabassa', a càrrec de Fina Serra, cuinera de la fonda Sport, i Pilar López, mestre remeiera i fitoterapeuta.

 

La fira estarà en funcionament des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Abans, a les vuit del matí, els grallers de La Cresta de la Canya s'encarregaran de despertar a tothom amb el seu toc de gralla. La inauguració de la fira es farà a les nou a la plaça Major, abans que es faci un esmorzar popular al preu de cinc euros. A la fira s'hi podran trobar més de cinquanta expositors i artesans, passejos amb cavall, tallers per a grans i petits, animació al carrer i l’actuació dels Joglars de la Bota, a les 12.30 hores.

 

Exposició de papallones i de carruatges

A Cal Llogari es podrà visitar l'exposició 'Lady Butterfly', papallones de tot arreu, a càrrec d'Anca Ion i Josep Laberia. També al matí, a l'esplanada de Cal Pau Benet, hi haurà l'exposició 'Carros i Carruatges', cedida per Ramon Ventosa. A les dues del migdia hi haurà un dinar popular, amb tiquets al preu de 15 euros. A la plaça Major, s'exposaran i es vendran productes artesans fets a Albinyana relacionats amb la carabassa.

 

D'aquesta manera, Albinyana viurà de nou aquesta festa popular, que ofereix als albinyanencs i a la gent vinguda d’arreu l'oportunitat de reviure antics costums no tan llunyans en el temps. A l'organització de la fira hi col·laboren diversos particulars i empreses locals, així com Jove Baix Penedès, l'Ajuntament d'Albinyana i l'Agrícola i Secció de Crèdit d'Albinyana.

 

La fira d'artesania d'Albinyana arriba a la tardor. | Cedida