ÚLTIMA HORA

7 morts a la residència de Vila-seca pel brot de coronavirus

Més de 1.100 persones busquen feina a la primera Fira d'Ocupació del Baix Penedès

Prop de 30 empreses han assistit a la fira per cobrir els seus llocs de treball
La primera Fira d'Ocupació del Baix Penedès ha comptat amb una gran participació. | BP Diari

La primera Fira d'Ocupació del Baix Penedès, que s'està celebrant aquest dimarts 10 de març a l'Hotel Nuba de Coma-ruga (el Vendrell), ha comptat amb un gran èxit de participació. Segons els organitzadors, més de 1.100 persones s'han inscrit per assistir a l'esdeveniment, que posa en contacte a empreses del territori que ofereixen llocs de treball amb potencials demandants d'ocupació. S'espera que s'ofereixin uns 600 llocs de treball.

Més de 1.100 assistents i 30 empreses

Unes 1.170 persones han deixat els seus currículums i han fet ja una primera presa de contacte amb les empreses participants, que al final han estat una trentena. A última hora han excusat la seva presència cinc empreses que han rebut l'ordre de no anar a fires per la crisi del coronavirus. Entre elles hi ha Saint Gobain, Aldi o Aspro Ocio. Els organitzadors han assegurat que també se'ls farien arribar els currículums dels interessats en aquests llocs de treball.

L'entrada de l'Hotel Nuba s'ha convertit en un bullici de gent que anava d'una taula a una altra, deixant les seves referències. Paral·lelament, la sala d'actes acollia diferents conferències, taules rodones o tallers relacionats amb la cerca de feina i l'emprenedoria. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que la fira «permet a molts ciutadans de la comarca posar-se en contacte amb empreses que ofereixen llocs de treball, especialment de cara a la temporada d'estiu, i fer una primera entrevista».

Més de 1.100 persones han assistit a la Fira d'Ocupació del Baix Penedès 2020. | BP Diari

Opció de fer una segona fira de cara a l'hivern

La major part de les empreses presents a Coma-ruga són de l'àmbit turístic, per la proximitat de la temporada alta. Tot i això, des de la Cambra de Comerç de Tarragona, la seva presidenta, Laura Roigé, ha avançat que aquesta fira es pot fer «dues vegades a l'any, amb una segona edició enfocada als mesos d'hivern». Roigé ha destacat que les diferents edicions que s'han fet a la ciutat de Tarragona han donat «molt bons resultats, amb un 65% dels assistents que han trobat feina».

La fira ha estat impulsada pel Consell Comarcal del Baix Penedès, conjuntament amb els serveis d'ocupació de la comarca i la Cambra de Comerç de Tarragona. La intenció és que accions com aquesta ajudin a reduir la taxa d'atur, que és la més alta de Catalunya. «Estic buscant feina en algun hotel de la zona, i veig que hi ha força opcions», afirma un dels assistents que fa cua per deixar el seu currículum. Un altre, en canvi, creu que fires com aquesta «no creen nous llocs de treball, simplement publiciten els que ja existeixen». La primera edició de la fira s'allargarà fins a les set de la tarda.

Més notícies de la categoria Baix Penedès