Jordi Frangioni guanya la tercera edició del concurs literari Bellvei Negre

La seva novel·la 'La còpia' està ambientada a Bellvei i el Penedès
Jordi Frangioni ha guanyat el tercer concurs literari Bellvei Negre. | Cedida

 

La tercera edició del certamen literari Bellvei Negre ha tingut com a guanyador a Jordi Frangioni, amb la seva novel·la 'La còpia'. Frangioni ja va ser finalista a la segona edició del concurs, i precisament durant la seva assistència al municipi l'any passat, li va sorgir la idea per fer la novel·la amb la qual ha guanyat el premi ara. I és que 'La còpia' està ambientada en el Penedès i en el mateix poble de Bellvei.

 

El carrer que està situat en dues províncies

Tal com el mateix autor explica, la llavor de la novel·la li va sorgir «durant la visita guiada de la jornada de l'any passat», quan es va veure sorprès per la història del carrer que separa els municipis de Bellvei i Castellet i la Gornal, que està situat en dues províncies diferents, Tarragona i Barcelona. «Em va fer molta gràcia i no em vaig poder estar d'arribar a casa i començar a escriure l'esquelet», apunta Frangioni.

 

A més a més de Bellvei, a la història també hi apareixen altres municipis penedesencs com el Vendrell, Santa Margarida i els Monjos, o la zona del Montmell, així com el Pla de Manlleu i Aiguamúrcia, a l'Alt Camp. El premi de novel·la Bellvei Negre està organitzat per l'Ajuntament de Bellvei i l'editorial Gregal, amb la coordinació de Ramón Valls, i el suport de Jané Ventura, Xerigots de Vilafranca i l'Obrador del Vendrell.

 

Èxit de la jornada literària

Frangioni rebrà 1.000 euros i la publicació a Gregal de la seva novel·la en paper. El finalista d'aquesta edició ha estat Javier Molina, que veurà publicada la seva novel·la 'Camino a Quetumal' a la mateixa editorial Gregal, en format de llibre electrònic. Prop d'una quarantena de persones van prendre part a la tercera edició de la jornada literària al voltant del certamen literari Bellvei Negre, que es va fer el passat 6 d'abril. La jornada va servir per presentar les últimes novel·les negres d'autors com Graziella Moreno, José Vaccaro, Maria Rosa Nogué, José Luis Muñoz, Xavier Borrell o el mateix Ramón Valls.

 

També et pot interessar: