El Vendrell

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell comença un 2021 amb molta activitat

Començarà la restauració del Portal del Pardo i es faran tres importants exposicions

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell preveu una intensa activitat per aquest any 2021, durant el qual es faran tres importants exposicions i començarà la restauració del Portal del Pardo. Tal com ja es va avançar el passat octubre, l'edifici renaixentista del Portal del Pardo, el més antic del Vendrell, serà restaurat gràcies a una subvenció del Departament de Cultura.

L'actuació es farà entre aquest any 2021 i el 2022, i en aquests moments ja s'està actuant sobre els esgrafiats del segle XVIII que envolten la capella que va bastir el Cònsol de França, que va ser propietari de l’edifici. També es preveuen millores a la torre medieval, perquè els visitants hi puguin accedir i gaudeixin de la vista aèria del municipi. Aquest any s'ha de publicar el llibre 'La casa de l'escultor' amb fotografies de Jean Marie del Moral, que documenta amb imatges la vida d'Apel·les i Nicole Fenosa a la casa.

Tres exposicions

Per a aquest any 2021 també es preveuen tres importants exposicions a la Fundació Apel·les Fenosa, començant el mes de març amb la mostra 'Josep Carner i els Jocs Florals de la llengua catalana. París, 1948', que s'emmarca en els actes de l'Any Carner. L'exposició recorda l'amistat que hi havia entre Fenosa i Carner, i els actes dels Jocs Florals del 1948, on van ser guardonats Mercè Rodoreda, Armand Obiols i Josep Palau i Fabre, també amics de l'escultor.

El mes de maig s'inaugurarà la mostra dedicada a 'Montserrat Fargas i Nàdia Sokolova'. La primera va ser companya de Fenosa els anys trenta a Barcelona i el projecte vol reivindicar el paper de la dona artista barcelonina en aquella època. La tercera mostra serà a la tardor, sota el nom de 'Fenosa i la fotografia', amb obres dels grans fotògrafs que van vincular-se a Fenosa, com Brassaï, Man Ray, Izis, Horst, Català Roca o Jean Marie del Moral.