Una de les embarcacions de la Confraria de Pescadors de Calafell.

Futur incert per la Confraria de Pescadors de Calafell

Podria perdre la meitat de les embarcacions que estan ancorades a Vilanova

Neguit a Calafell per l'última decisió que ha comunicat la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat referent a la Confraria de Pescadors. Segons ha informat l'Ajuntament de Calafell, aquest departament ha posat en marxa un procediment que implica que la meitat de les embarcacions calafellenques que estan ancorades al port de la Vilanova i la Geltrú canviïn de confraria.

Això suposaria perdre tres de les sis embarcacions de Calafell que estan a Vilanova, una decisió que, segons el consistori, posaria en perill «la viabilitat econòmica i la supervivència de la Confraria de Pescadors», pel «daltabaix econòmic» que implicaria. A més a més, d'aquestes tres barques n'hi ha dues que són d'arrossegament, que són les que donen la part més gran dels ingressos de la Confraria calafellenca.

Ramon Ferré: «Podria comportar la seva desaparició»

Això ha portat a l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, a enviar un escrit a la direcció general de Pesca i Afers Marítims en el qual assegura que aquesta decisió portaria la institució «a l'ofegament econòmic, a la impossibilitat de complir les funcions que té encomanades i, en definitiva, a la seva completa extinció i desaparició». A la carta també es repassa la trajectòria històrica de l'entitat, nascuda el 1902, per remarcar la importància que té pel municipi.

Segons Ferré, la seva desaparició «constituiria un greu daltabaix per Calafell, per tal com la Confraria de Pescadors de Sant Pere ha esdevingut un referent del poble, tant per la seva importància històrica i cultural, com per la transcendència de les seves activitats socials». Per aquest motiu, des de l'Ajuntament reclamen que la direcció general de Pesca «tingui en compte la importància i rellevància de la Confraria de Pescadors de Calafell en la decisió definitiva, de forma que en quedi garantida la continuïtat».


Comentaris