GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els gelats del calafellenc Jordi Guillem fan el salt a Madrid

Popota és la marca impulsada per Guillem i Irene Ravchuk
Jordi Guillem i Irene Ravchuk. | Cedida

 

Popota és el nou projecte que impulsa el xef de Calafell Jordi Guillem, integrant del grup Terra i Taula, una marca de gelats d'alta gastronomia però amb preus per a tothom. Uns gelats que ja es poden degustar a la gelateria Popota, situada al carrer Carranza del madrileny barri de Malasaña. Guillem, que és qui elabora aquests gelats gastronòmics, ha impulsat aquest projecte junt amb Irene Ravchuk, que s'ha encarregat del concepte.

 

Gelats d'alta gastronomia

Tal com expliquen a la nota de premsa sobre la gelateria, Popota vol ser una marca «moderna, anacrònica, càlida, una mica 'vintage', i inspirada en les pel·lícules de Wes Anderson i en les avantguardes dels anys 20». La seva meta és crear «gelats purs, baixos en sucre, cremosos, amb sabors autèntics i un twist contemporani d'alta gastronomia». Per això han optat per un total de dotze gustos rotatius, elaborats cada dia a la botiga, amb els ingredients «més exquisits del món». Entre ells, el gelat Popota, de garrofa amb un toc d'avellana, és la joia de la corona. 

 

A la carta s'hi pot trobar des de xocolata calenta pels dies més freds de l'hivern, fins a 'polos' d'autor per l'estiu, sense oblidar els torrons, els dolços les catànies o els panettones. Irene Ravchuk, titulada a la 'Carpigiani Gelato University' de Bolonya, explica que un dels objectius de la marca és «portar l'excel·lència en l'atenció al client al món de les gelateries, un luxe accessible que tothom es pugui permetre».

 

El xef Jordi Guillem

El xec calafellenc Jordi Guillem va començar portant el seu restaurant Lo Mam, a Calafell, que actualment està ubicat a Le Meridien Ra Beach del Vendrell. Ha passat per cuines reconegudes com les de Ca l'Anna, Al Ras, Mas Passamaner o Elisabeth (Chicago). És integrant del col·lectiu de cuiners i productors del Baix Penedès Terra i Taula. També va ser director de l'equip espanyol i doble subcampió mundial 2016-2018 del 'World Gelato Cup' a Itàlia.