La Generalitat confirma que l'Institut escola de Coma-ruga serà una realitat el curs vinent

És una esperada reivindicació dels veïns dels nuclis marítims

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que l'Institut escola de Coma-ruga serà una realitat el curs vinent, 2020-2021. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, aquest dilluns 16 de desembre. L'Institut escola Pla de Mar / Els Secallets serà un dels 26 que es posaran en marxa el pròxim curs, i que s'afegiran als 53 que ja funcionen. L'Ajuntament del Vendrell ja va avançar aquesta possibilitat fa dues setmanes.

D'aquesta manera, es donarà resposta a una reivindicació molt esperada dels nuclis marítims del Vendrell. El curs passat, diverses famílies de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van recollir més de 600 signatures per demanar que hi hagués un institut a les platges. El fet que no hi hagi un centre de secundària als nuclis marítims obliga els alumnes a desplaçar-se fins al centre del Vendrell, en un trajecte que, si es fa amb el bus escolar, pot durar una hora.

Aprofitant la infraestructura de les dues escoles de primària 

Amb l'anunci també es confirma que, d'inici, s'aprofitaran els projectes educatius i la infraestructura de les actuals escoles que hi ha a Coma-ruga, les del Pla de Mar i Els Secallets. Des del consistori van afegir que, a mesura que s'anessin sumant cursos d'ESO, es podria plantejar la construcció d'un nou edifici. En els pròxims mesos es concretarà la manera com s'implementarà a la pràctica aquest Institut de Coma-ruga.

Amb aquesta darrera onada, es confirma l'aposta del Govern català pels instituts escola, un model que s'havia començat a impulsar el 2004 però que havia quedat aturat. Al Vendrell, aquest mateix curs ja es va posar en funcionament el nou Institut escola Àngel de Tobies, en substitució de l'antiga escola Teresina Martorell. El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que la planificació dels instituts escola s'ha fet de forma conjunta «amb els municipis i la comunitat educativa dels centres».


Comentaris