La Generalitat ha de pagar un milió d'euros a l'Ajuntament del Vendrell per les escoles bressol

El TSJC rebutja el recurs de la Generalitat i l'obliga a assumir el finançament dels centres

La Generalitat de Catalunya haurà de pagar un milió d'euros a l'Ajuntament del Vendrell pel deute contret en el finançament de les escoles bressol entre els anys 2012 i 2015. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs que havia presentat la Generalitat, amb el qual ha declarat ferma la primera sentència de fa més de dos anys.

Això suposa que el Govern català haurà de pagar 1.300 euros per alumne dels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014- 2015, i ho haurà de fer a 25 municipis que van posar aquesta denúncia, entre els quals hi ha els del Vendrell i Tarragona. La Generalitat va deixar de finançar les escoles bressol catalanes l'any 2012, en plena època de retallades per la crisi econòmica. La sentència de la justícia remarca que hauria d'haver mantingut aquest finançament.

«Que pagui immediatament el que es deu»

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha demanat, un cop s'ha conegut la sentència ferma, que la Generalitat «compleixi la seva obligació amb els ajuntaments, deixi de fer recursos judicials, i pagui el que deu immediatament, perquè ara, més que mai, aquests diners són molt necessaris». Al Vendrell, la compensació econòmica puja a un milió d'euros en la suma de les diferents escoles bressol. A més, el consistori ja va anunciar que reclamaria la resta del deute relatiu als anys 2015 fins al 2019.