La Giralda i els indians, els protagonistes de la Fira Modernista 2019 de l'Arboç

La vuitena edició del certamen se celebra aquest primer cap de setmana de maig

La Fira Modernista del Penedès que se celebra des de fa vuit anys a l'Arboç tindrà com a protagonistes principals aquest 2019 l'emblemàtic edifici de la Giralda i els indians de l'Arboç i de tot el Penedès, als quals es farà un homenatge amb la música llatina de l'època com a eix central. La 8a Fira Modernista del Penedès es farà aquest primer cap de setmana de maig, els dies 4 i 5, per no coincidir amb les eleccions generals del 28 d'abril.

'La llegenda d'amor de la Giralda' donarà a conèixer l'origen d'aquest edifici icònic de l'Arboç, amb una representació que farà l'Elenc Artístic Arbocenc el dissabte 4 de maig a la tarda, en dos torns, als jardins de la Giralda, a les 17.15 hores i a les 18.00 hores. La Giralda i el Palau Gener Batet són dos dels elements del patrimoni modernista del municipi que es podran visitar durant el cap de setmana.  

Actes i exposicions per a tots els gustos

Però la fira Modernista inclou un grapat d'actes que començaran el dissabte a les onze del matí amb l'obertura del mercat modernista als carrers més cèntrics. Com ara les quatre exposicions que es podran veure el cap de setmana, una sobre els programes de la fira, una altra sobre Joan Cardona i Toulouse-Lautrec, una tercera sobre el patrimoni amagat de l'Arboç, i una última de cotxes i motocicletes clàssiques.

Tampoc faltaran els espectacles de carrer, la música en viu, els tallers, la proposta 'Els Amics del rei Josep' de l'Embruix, espectacles de percussió o de màgia i l'habitual marató de teatre d'època al carrer. Aquest any cal destacar l'espectacle de l'Elenc Artístic Arbocenc 'Evocant els indians', que s'estrena per aquesta fira. La gimcana d'edificis modernistes de l'Arboç, la presència de Mossos d'Esquadra vestits d'època, i els rum-rum trasto kars són altres clàssics que no es perdran un dels esdeveniments més destacats del Penedès.

Consulteu el programa complet de la Fira Modernista 2019 de l'Arboç.


Comentaris