Un home de 81 anys, en estat greu després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja de Calafell

Ha sigut traslladat a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona
Imatge d'arxiu de dues dotacions del SEM en una platja. | Cedida

 

Un home de 81 anys es troba en estat greu després d'estar a punt d'ofegar-se mentre es banyava a la platja de l'Estany de Calafell. Els socorristes de la platja han alertat el Sistema d'Emergències Mèdiques al voltant d'un quart d'una del migdia d'aquest diumenge, 26 d'agost, després que l'home hagi estat a punt d'ofegar-se al mar. Els socorristes han tret l'home de l'aigua i li han practicat les maniobres de reanimació.

 

En el moment en què s'ha produït el succés, a la platja de l'Estany de Calafell hi onejava la bandera groga, que indica que el bany està permès, però amb precaució. De fet, diverses platges d'arreu del litoral tarragoní i català tenen bandera groga aquest diumenge per mala qualitat de l'aigua o bé per l'estat de la mar. 

 

Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat tres dotacions, una ambulància bàsica i tres d'avançades. Finalment, l'home ha sigut traslladat en ambulància amb pronòstic greu a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. 

 

Dos morts i un ferit greu a les platges de la Costa Daurada aquesta setmana

Aquesta mateixa setmana dues persones van perdre la vida a les platges de la Costa Daurada i una tercera va haver de ser hospitalitzada en estat greu. Ara bé, malgrat que aquests tres incidents van tenir lloc a la platja, en cap cas van ser a causa d'ofegaments, sinó que van ser parades cardiorespiratòries. La primera víctima va ser un home de 78 anys que va patir una parada a la platja de Segur de Calafell, i va acabar perdent la vida dimarts passat, 21 d'agost. 

 

A Torredembarra, a la platja dels Muntanyans, un home de 60 anys també va patir una parada cardiorespiratòria i també va acabar morint després que el personal sanitari no pogués fer res per salvar-li la vida. La tercera víctima, la qual no va ser mortal, també va ser a Torredembarra, a la platja del Barri Marítim. Una dona de 70 anys també va patir una parada cardiorespiratòria, però en aquest cas el personal del Sistema d'Emergències Mèdiques sí que van poder estabilitzar-la. La dona va ser traslladada amb pronòstic molt greu a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona.