L'Hospital del Vendrell ha detectat fins ara quinze casos positius de coronavirus

El director del centre afirma que es viu una situació de «calma tensa»

L'Hospital del Vendrell ha detectat, fins aquest dijous 19 de març, un total de quinze casos positius de coronavirus. Així ho ha afirmat el director del centre hospitalari vendrellenc, Josep Mercadé, en una entrevista concedida a RTV el Vendrell. Mercadé ha detallat que nou d'aquestes quinze persones estan ingressades a la tercera planta de l'Hospital, on s'ha reservat un espai aïllat on hi ha les habitacions dels afectats per la Covid-19.

 

Dels altres sis afectats, n'hi ha tres que es van derivar a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona (dels quals dos estan a l'UCI), un que està en aïllament domiciliari, un altre que es va enviar a l'Hospital de la Vall d'Hebron, i un que està a les Urgències, pendent de ser derivat al centre hospitalari del seu lloc de residència. El director explica que ahir dimecres hi va haver una remesa de casos positius, però que, en canvi, tots els que s'han notificat aquest dijous al matí han estat negatius

 

Situació de «calma tensa» a l'Hospital

Davant això, Mercadé ha descrit la situació que viu l'Hospital del Vendrell com de «calma tensa», ja que la situació canvia cada dia. El director de l'hospital ha apuntat que diàriament es fan entre deu i quinze proves per detectar la Covid-19. De la mateixa manera, ha confirmat que hi ha un metge que ha donat positiu de la malaltia. 

 

El director també ha volgut agrair la tasca que estan fent els professionals de l'Hospital, i també ho ha fet amb el comportament dels malalts que estan ingressats. Mercadé ha recordat que cadascun d'ells es troba aïllat en una habitació, amb l'únic contacte dels sanitaris, i ha afegit que se'ls ha alliberat la televisió, que habitualment és de pagament. Tots ells tenen un pronòstic «estable», segons el director. L'Hospital del Vendrell té un total de 117 llits, i els que s'han reservat per l'actual emergència sanitària estan a la tercera planta. 

Més notícies de la categoria Baix Penedès