Imatge d'arxiu de l'Hospital del Vendrell

L'Hospital del Vendrell torna a ingressar malalts de coronavirus

Actualment hi ha set persones ingressades en un espai habilitat a la tercera planta

L'Hospital del Vendrell torna a ingressar persones afectades pel coronavirus des d'aquest mes d'octubre. Després de quatre mesos en què els pacients del Baix Penedès es derivaven a l'Hospital Sant Joan de Reus, l'augment d'ingressos per Covid que ha patit el centre reusenc les últimes setmanes ha fet que el CatSalut hagi decidit tornar a habilitar un espai a la tercera planta de l'Hospital del Vendrell per ingressar pacients de coronavirus.

Actualment, són set els ingressats per coronavirus a l'hospital vendrellenc, segons ha confirmat a aquest mitjà la regidora de Salut de l'Ajuntament, Montse Martín. Aquests són pacients de sociosanitari, ja que en cas que hi hagués pacients més greus o que haguessin d'entrar a l'UCI, serien derivats cap a l'Hospital de Santa Tecla. En cas de necessitar-ho, també es podria habilitar un espai de la Policlínica Comarcal del Vendrell.

Pressió als hospitals

L'Hospital del Vendrell va tenir un total de 160 ingressats per Covid-19 durant la primera onada de la pandèmia, entre els mesos de març i maig. El 4 de juny es va donar l'alta a l'últim pacient, i des d'aquell moment, es va decidir centralitzar els ingressos per coronavirus a dos hospitals del Camp de Tarragona, l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. 

Durant quatre mesos, aquests han estat els centres de referència al territori per la Covid-19, però l'augment de contagis i d'hospitalitzacions de les darreres setmanes ha provocat que ambdós tinguin ja una pressió molt elevada, raó per la qual s'han començat a fer ingressos a l'Hospital del Vendrell i al de Santa Tecla.

 

Puja la mitjana d'edat dels contagiats

La regidora de Salut ha constatat que el Vendrell també està notant una pujada forta de contagis les últimes setmanes, per bé que ha apuntat que, fins ara, «és força estable». Així, el risc de brot se situa actualment en els 248 punts, molt per sota de la mitjana catalana i de la del Camp de Tarragona, que se situen en els 567 punts. Martín ha assenyalat que l'edat mitjana dels contagiats al Vendrell ha anat pujant i ara se situa en els 60 anys, quan a l'estiu estava al voltant dels 30.

La situació ha obligat a prendre mesures a la residència de La Muntanyeta i ja no es permeten les sortides dels residents. Sí que es poden fer visites un cop a la setmana durant 30 minuts, per bé que es limiten a una sola persona. Al Baix Penedès, el municipi que presenta un risc de brot més disparat és l'Arboç (2103), que ha detectat 47 positius en els últims set dies. 


Comentaris