Imatge d'arxiu d'un incendi a la zona de Bonastre.

Un incendi forestal crema 3.800 m² de vegetació a Bonastre

Cinc dotacions dels Bombers i un helicòpter han treballat en les tasques d'extinció

Els Bombers de la Generalitat han treballat per apagar un incendi forestal que s'ha declarat aquest dijous 21 de març a les 14.16 hores al municipi de Bonastre, al Baix Penedès. El foc s'ha originat en una zona forestal situada a la carretera que va de Bonastre a Albinyana, al Camí de la Marquesa. Cinc dotacions i un helicòpter dels Bombers s'han desplaçat fins a la zona per treballar en les tasques d'extinció. Segons els Bombers, el foc estava controlat a les 16.29 hores, tot i que se seguia remullant la zona.

En total han cremat uns 3.800 metres quadrats de vegetació forestal, en el que ha estat un dels primers focs forestals d'aquest 2019 a la regió de Tarragona. Precisament, aquest passat divendres 15 de març s'ha engegat la prohibició de fer foc al bosc sense autorització, un període que s'allargarà fins al 15 d'octubre. A diferència de l'any passat, en el qual hi va haver moltes pluges durant l'hivern i la primavera, aquests primers mesos del 2019 han estat molt secs, amb el qual cal extremar les precaucions amb el foc a les zones forestals.

Altres incendis a la zona de Bonastre

Precisament la zona de Bonastre ja ha patit diversos incendis de rellevància els últims anys. El gener del 2016 hi va haver un foc a la mateixa carretera d'Albinyana que va cremar més de quinze hectàrees i que va obligar a mobilitzar un total de 27 dotacions. Més greu va ser l'incendi que va tenir lloc l'agost d'aquell mateix 2016, entre Bonastre i la Pobla de Montornès, en el qual es van cremar prop de 500 hectàrees.

Incendi mortal a Tortosa

Aquesta setmana també s'ha produït un incendi a Tortosa, que ha costat la vida a dues persones que vivien en un pis al barri de Remolins. El foc s'hauria produït a causa d'un accident domèstic, quan una de les persones estava cuinant, i van morir una dona de 92 anys i el seu fill de 68 anys.