El judici per la macroxarxa de prostitució del Vendrell es farà amb l'absència d'uns 70 testimonis

La fiscalia creu que això impedeix celebrar la vista amb garanties
Els acusats s'enfronten a més de 1.600 anys de presó per la xarxa de prostitució. | ACN
 

El judici per la macroxarxa de tràfic i explotació sexual de dones desmantellada el 2009 al Vendrell començarà el dilluns vinent a l'Audiència de Tarragona tot i la notable absència de bona part dels testimonis. Tot i que no s'han pogut localitzar uns 70 testimonis dels 110 que estaven citats a declarar, el tribunal ha descartat la suspensió de la vista, tal com demanava la fiscalia.

Durant les qüestions prèvies celebrades aquest dilluns 2 de març, el ministeri fiscal ha advertit que aquesta absència de testimonis impedeix que la vista se celebri «amb garanties». El tribunal, per la seva banda, ha assegurat que s'ha fet tot el possible per trobar els testimonis, la gran majoria dels quals són estrangers, entre ells, diverses víctimes, i que el judici començarà dilluns vinent tal com estava previst.

Obligades a prostituir-se a l'N-340 i a la C-31

En total hi ha catorze persones acusades —i una quinzena declarada en rebel·lia— que s'enfronten a prop de 1.600 anys de presó entre tots. La xarxa va estar activa entre els anys 2003 i 2009. La fiscalia assegura que el grup obligava les víctimes a prostituir-se en clubs i carreteres com l'N-340 i la C-31, al Baix Penedès. Els acusats captaven les dones, que provenien de diferents països, i les obligaven a prostituir-se, després d'haver abusat d'elles prèviament. Algunes d'elles eren menors.

Les quinze persones estan acusades dels delictes de tràfic d'éssers humans en concurs, amb delictes de determinació coactiva a la prostitució a majors i menors d'edat, contra els drets dels ciutadans estrangers, associació il·lícita, falsedat documental, abús sexual i lesions. El 2009, un jutjat del Vendrell va autoritzar l'entrada i el registre de diversos domicilis, on es van trobar diverses proves de l'activitat delictiva dels detinguts.

"Guillem Albà presenta el seu nou espectacle al Tàg del Vendrell" "🚤 Calafell vol que el Port de Segur sigui un nou pol comercial"