Un carrer del centre de l'Arboç.

Junts per l'Arboç denúncia l'acomiadament de tres educadores de l'escola bressol

Des de l'Ajuntament al·leguen que la caiguda d'alumnes ho feia inviable

El grup municipal de Junts per l'Arboç ha denunciat en un comunicat que l'Ajuntament ha acomiadat tres educadores de l'escola bressol municipal, a causa de la baixada d'alumnes que ha provocat la crisi sanitària del coronavirus. La cap de llista de Junts a l'Arboç, Olga Navarro, troba «inadmissible que l'equip de govern s'aprofiti d'uns contractes precaris per retallar personal en un servei essencial en plena crisi sanitària».

De la mateixa manera, Navarro veu «incoherent que s'hagin aprovat ajudes a famílies que estan patint les conseqüències de la crisi i, a la vegada, s'acomiadi personal, creant més atur al municipi». Des de Junts per l'Arboç han volgut felicitar també l'equip educatiu de l'escola bressol «per tirar endavant la llar d'infants en moments extremadament complicats».

Finalització del contracte

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Fonts oficials de l'Ajuntament de l'Arboç han respost a aquest mitjà que l'escola bressol tenia en plantilla tres educadores fixes i tres més de temporals, amb un contracte que durava «fins al final de curs o segons les ràtios». Des del consistori asseguren que es van mantenir tots els llocs de treball «fins a l'etapa de represa, on la Generalitat va comunicar les noves ràtios».

En aquests moments, a l'escola bressol només hi ha vuit alumnes, quan abans de la crisi sanitària n'hi havia 43. Des de l'Ajuntament afirmen que van fer «un esforç» per mantenir les tres educadores en plantilla durant l'estat d'alarma, però que aquests contractes van haver de finalitzar després perquè «no eren fixes», i estaven «subjectes a la ràtio d'alumnes per professor».