Calafell va entrar a l'AMI amb una votació secreta al ple.

La justícia anul·la el pagament de la quota de l'AMI de l'Ajuntament de Calafell

El grup municipal del PP havia recorregut el pagament de l'any 2017

L'Ajuntament de Calafell haurà de reclamar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que se li retorni el pagament de la quota de 1.859 euros corresponent a l'any 2017, que es va pagar per un decret llei de l'alcalde, Ramon Ferré. Així ho diu la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, que s'ha comunicat avui al consistori calafellenc, segons ha avançat la portaveu del PP a Calafell, Maite González.

El grup municipal del PP va recórrer aquest pagament de la quota a la subdelegació del govern, que ho va portar a la justícia. El judici va tenir lloc el passat 21 de febrer, i avui s'ha tingut coneixement de la sentència. Segons ha explicat Maite González a aquest mitjà, el jutge considera que l'acord de l'AMI no és conforme a dret «perquè les administracions públiques s'han de mantenir neutrals i no poden prendre decisions polítiques com aquesta». També apunta que la independència de Catalunya «no és competència municipal» ni és «d'interès comú» dels ciutadans.

Pagar els costos del judici

L'Ajuntament de Calafell haurà de reclamar el retorn d'aquests diners, i també haurà de pagar els costos del judici, que són 400 euros. Des del PP de Calafell desconeixen si aquesta quota es va pagar durant l'any 2018. L'adhesió de Calafell a l'AMI es va fer a finals del 2015 amb una votació secreta que es va fer en un ple municipal. La majoria de regidors van aprovar entrar a aquesta associació, tot i que PSC i PP, que formen part de l'equip de govern, no hi estaven d'acord.

L'adhesió a l'AMI va ser un dels motius que va portar a Ciutadans a retirar el suport extern que donava a l'equip de govern a principis d'aquest mandat. Els últims anys hi ha hagut diverses sentències contra adhesions de municipis a l'AMI, com va passar a Reus a principis del 2017. Al Vendrell, el ple es va oposar a aquesta adhesió.     

També et pot interessar: