Eva Serramià, acompanyada dels altres regidors del PDeCAT al Vendrell.

La justícia arxiva la denúncia de PxC del Vendrell contra Eva Serramià

La cap de llista de Junts no descarta prendre mesures legals contra Armengol

El Jutjat d'Instrucció número 4 del Vendrell ha comunicat l'arxivament i sobreseïment de la denúncia que PxC va posar contra la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Vendrell, Eva Serramià, l'any 2015, quan era candidata pel PDeCAT. La mateixa Serramià, acompanyada dels altres regidors del partit al consistori, ho ha comunicat aquest dijous 9 de maig en una roda de premsa.

D'aquesta manera, la justícia segueix el mateix camí que va prendre el ministeri fiscal, que ja va dir que no apreciava cap delicte de Serramià en aquest assumpte. PxC havia denunciat a l'actual cap de llista de Junts pel Vendrell pels possibles delictes de prevaricació, tràfic d'influències i frau, en relació a diversos contractes d'obres menors del Pla Zapatero que l'Ajuntament havia adjudicat el 2009 al que aleshores era el seu marit, l'arquitecte Frederic Porta. PxC remarcava que aquells anys, Serramià era interventora de l'Ajuntament.

 

Quatre anys des de la primera denúncia

PxC va posar una primera denúncia el 2015, que va ser arxivada el mes de setembre del mateix any. August Armengol va presentar el mateix cas a la fiscalia el 2016, que va tornar a obrir diligències prèvies. L'octubre del 2017, la primera tinent d'alcalde declarava davant la justíciaFinalment, el passat 16 d'abril es va comunicar que el cas quedava arxivat perquè no s'apreciava cap conducta delictiva en SerramiàLa líder de Junts pel Vendrell sempre havia defensat la seva innocència, afegint que era víctima d'una «persecució política».

Avui ha reiterat aquest punt, i ha carregat contra les «mentides» de PxC, remarcant el cost personal que ha tingut aquest assumpte, i també el cost econòmic que ha tingut pel contribuent el procés judicial. Serramià també ha retret a alguns dels partits «de la nova política» que no haguessin volgut arribar a acords amb el PDeCAT «basant-se en una mentida» i ha apuntat que estan estudiant prendre mesures legals contra Armengol i altres membres de la desapareguda PxC. Tot i que aquest partit ja no existeix, un dels seus regidors, Juan Carrasco, es presenta al capdavant de Somi el Vendrell, mentre que una altra, Araceli Bundó, ho fa a la llista del PP. 


Comentaris