Llum verda a la remodelació del Casal Municipal de Cunit

L'Ajuntament vol convertir l'edifici en el referent de la vida cultural i social del poble
El Casal Municipal de Cunit, situat al nucli antic, necessita una renovació. | Ajuntament de Cunit

 

El darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Cunit, celebrat aquest dijous, 26 de juliol, ha aprovat l'estudi previ a la remodelació de tot l'edifici del Casal Municipal. L'estudi, un Pla director, determina les directrius del futur projecte d’adequació del Casal Municipal i s’ha aprovat com a instrument vàlid per a tirar endavant la remodelació integral de l’edifici, que té com a fi convertir el Casal en un referent de la vida cultural i social del nucli antic i de tot el municipi. 

 

La seguretat i l'accessibilitat, essencial

En primer lloc, hi ha la intenció expressa de remodelar completament la sala d'actes per elevar el seu estàndard de qualitat i seguretat, dotant-la de serveis i potenciant la seva multi-funcionalitat com a Sala de Teatre i altres actes. A més, es volen incorporar els dos soterranis amb sales complementàries a la sala d'actes, tant d'assaig com magatzems i camerinos, i es volen incorporar sales d'exposicions, multi ús i espais per a entitats. 

 

Per últim, es vol reordenar en la seva totalitat els accessos per afegir representativitat i funcionalitat al Casal. En aquest sentit, caldrà desenvolupar un projecte d’arquitectura que compleixi amb la normativa de seguretat i d’accessibilitat, un aspecte que actualment compta amb mancances molt importants.

 

La sala d'actes del Casal es renovarà completament. | Ajuntament de Cunit

 

L'Ajuntament aplicarà multes de fins a 1.000 euros a qui no respectin la bandera vermella

 

L’Ajuntament de Cunit ha anunciat que passarà de l’advertiment a la sanció contra els banyistes que no respectin la bandera vermella hissada a les platges quan el bany estigui prohibit. Si bé fa cinc anys ja va anunciar que posaria en marxa un sistema de multes d'acord amb l’Ordenança d’Ús, Seguretat i Conservació a les platges, fins ara no se n’havia imposat cap perquè el consistori s’havia limitat a avisar els banyistes.

 

Aquest estiu, però, el govern municipal lamenta que el servei de socorrisme ha hagut de fer tres rescats perillosos i defensa la necessitat d’aplicar les multes per frenar «la inconsciència» dels usuaris de les platges. Segons l’ordenança municipal, les sancions pels qui no respectin la bandera vermella poden anar dels 501 als 1.000 euros.