Una treballadora de Correu, repartint.

Reculli's vostè mateix les cartes: manca de personal a Correus al Vendrell

Alguns ciutadans asseguren que han arribat a estar un mes sense rebre correspondència, fins que un dia reben tot el correu pendent de cop

El magatzem de Correus situat al carrer dels Trulls del Vendrell mostra un cartell en el qual s'informa que cada dia, a partir de les 13.00 hores, hi ha atenció personalitzada als clients, que poden recollir les cartes que no els han arribat al domicili. Així, cada cop són més els vendrellencs que opten per desplaçar-se a aquest local, davant d'un servei que no funciona de forma correcta, especialment els últims mesos.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les queixes pels retards en el repartiment del correu ordinari han anat creixent a la ciutat, i no es donen en una zona concreta, sinó que són generalitzats. També es noten més quan hi ha períodes de vacances, com els mesos d'estiu, o puntes d'activitat com són les festes de Nadal. Alguns ciutadans asseguren que han arribat a estar un mes sense rebre correspondència, fins que un dia reben tot el correu pendent de cop. La situació ha començat a ser preocupant.

 

Dimensionament de la plantilla insuficient

Des del sindicat UGT de Correus a Tarragona certifiquen aquest problema. «És un problema comú a moltes poblacions, però que es nota encara a més a ciutats com el Vendrell, Salou o Valls», explica a Tarragona Digital el secretari del sector postal de la FeSP-UGT, Enric Martín. Segons el sindicat, el problema al Vendrell s'arrossega des del febrer del 2016, «quan es va fer un nou dimensionament de la plantilla que era insuficient pel repartiment que cal fer en aquesta ciutat».

Des de la UGT fa dos anys que ho denuncien a la direcció de l'empresa, i l'última resposta que han rebut és que «aquest 2019 volien fer un nou dimensionament». Aquesta manca de personal l'explica Martin per diverses raons, entre elles, l'increment de la paqueteria els últims anys, i el tancament d'Unipost, un operador postal privat que va desaparèixer l'abril del 2018, fent que bona part de la seva activitat l'absorbís Correus.

Treballadors carregats de feina

Des de la UGT afegeixen que la situació es complica quan hi ha vacants, «ja que no sempre es cobreixen, i són els altres carters els que han d'assumir el repartiment en la zona on hi ha la vacant». Això carrega encara més de feina uns treballadors que ja van al límit. Precisament el passat 30 de novembre es va convocar una vaga de 24 hores dels treballadors de Correus en protesta per les retallades i la precarització del treball. Un col·lectiu més que pateix aquesta situació, com el de la sanitat o l'ensenyament

Una oficina de Correus.
Una oficina de Correus. | Àngel Ullate