Alerten de la presència de meduses al Vendrell

Alguns exemplars han aparegut a la sorra a la zona de Cala Berenguer
Una de les meduses que s'ha trobat a la zona de Cala Berenguer. | Policia Municipal del Vendrell

 

La Policia Municipal del Vendrell ha alertat de la presència de meduses a la sorra a una zona de les platges del municipi. En concret, els agents de la unitat de platges han trobat aquest dilluns 23 de juliol al matí algunes meduses a la zona de Cala Berenguer, que es troba entre el Francàs i Coma-ruga. Per això, la policia ha demanat precaució, especialment amb els més menuts, i ha recordat que davant de qualsevol incident relacionat amb les meduses es vagi als punts de socorrisme habilitats a cada zona.

 

De moment no s'han registrat incidents greus relacionats amb les meduses a les platges del Vendrell, tot i que durant la passada primavera van saltar totes les alarmes quan centenars d'aquests animals del tipus 'velella' van envair la platja del Francàs, així com altres punts del litoral català, com Sitges o Badalona. En aquest article hi ha els consells que cal seguir davant la presència de meduses a la platja.

 

Incidents a les platges

Durat aquest mes de juliol sí que s'han detectat diversos incidents a les platges vendrellenques, el més tràgic dels quals ha estat la mort d'un nen de deu anys que es va ofegar a Coma-ruga el passat diumenge 15 de juliol. El nen va ser tret de l'aigua en estat crític i se'l va traslladar a l'Hospital de Sant Joan de Déu, on va morir el dia següent, el dilluns 16 de juliol.

 

Pocs dies abans es va produir un altre succés amb menors involucrats a Coma-ruga, quan un cotxe va atropellar dos nens de tres i sis anys a la plaça dels Germans Trillas, els quals van ser traslladats a l'Hospital del Vendrell, amb ferides menys importants. D'altra banda, des de la Policia Municipal han avisat que aquesta setmana duran a terme controls relacionats amb el consum de drogues i alcohol per part de conductors de vehicles.