GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'exconsellera Meritxell Borràs presenta el seu diari de presó al Vendrell

L'acte forma part dels 'Diàlegs per a una República' de l'ANC i Òmnium
L'exconsellera de Governació Meritxell Borràs | Cedida

 

Nova sessió de les conferències que organitzen l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès sota el títol de 'Diàlegs per a una República'. Serà el pròxim dilluns 8 d'octubre al Centre Cívic l'Estació a les vuit del vespre, i la protagonista serà Meritxell Borràs, la que fou consellera de Governació de la Generalitat durant els passats 1 d'octubre i 27 d'octubre del 2017, el dia que es va fer la Declaració Unilateral d'Independència (DUI).

 

Després d'això, Borràs va entrar a presó preventiva el 2 de novembre, junt amb set membres més del Govern, d'on en va sortir en llibertat sota fiança el 4 de desembre del 2017. Precisament, l'exconsellera presentarà al Vendrell el llibre '34 dies de tardor i un de primavera', que no és altra cosa que el seu dietari de presonera, publicat per Símbol Editors el passat mes de setembre, amb pròleg d'Antoni Bassas.

 

El dietari de presó de Meritxell Borràs

Borràs va escriure en un diari tot el que viure mentre va estar tancada a la presó d'Alcalà-Meco durant dos mesos, un diari que dona a conèixer a tothom publicant-lo en un llibre. Meritxell Borràs i Solé (l’Hospitalet de Llobregat, 1964) és farmacèutica i ha estat Consellera de Governació, Habitatge i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. En aquest acte es podrà seguir el camí d’una persona que ha estat en el Govern de la Generalitat en moments importants, i la repressió que va patir fins a ser encausada i portada a presó.

 

L'acte arriba després de la commemoració del primer aniversari de l'1 d'octubre, que al Vendrell s'ha fet amb una nova xerrada dels 'Diàlegs per a una República', a càrrec d'Agustí Colomines, el passat divendres. També es va fer la projecció del documental '1-O', i es va fer la descoberta de la placa del nou carrer de l'1 d'octubre a la via que fins ara tenia el nom del General Prim