Imatge creada pel NIAID amb una partícula del MERS-CoV acolorida

Calafell i Cunit també prenen diverses mesures per prevenir el coronavirus

Es tanquen diferents equipaments i s'anul·len activitats

Tot i que fins a aquest dijous 12 de març no es coneix cap cas de coronavirus a Calafell i Cunit, els dos ajuntaments han anunciat avui diverses mesures que s'aplicaran durant quinze dies per prevenir el contagi de la població. Són mesures que s'afegeixen al tancament de tots els centres escolars que ha decretat la Generalitat de Catalunya, i que es comença a aplicar demà divendres 13 de març.

Les mesures anunciades a Calafell

A Calafell, el govern municipal ha anunciat el tancament aquesta mateixa tarda dels centres cívics, les biblioteques, els casals de joventut i les llars de jubilats. Els mercats al carrer que es fan el divendres a Segur i el dimarts al passeig de la Unió queden suspesos. Tampoc funcionarà ja el transport escolar a partir de demà divendres.

El ple municipal previst per aquest dijous a les 17.00 hores es farà a porta tancada, ja que la presència dels regidors i regidores ja copa el màxim permès de persones en una activitat pública segons l'aforament de la sala.

La suspensió de les activitats docents també inclou les llars d'infants municipals i l'escola d’adults, la d'arts i la d'idiomes de Cal Bolavà. Les activitats públiques que queden suspeses són la Xatonada Popular d'aquest diumenge i la Cursa de l'Aigua del 22 de març. També s'ajornen les reunions previstes per la setmana vinent dels consells de participació ciutadana.

Mesures anunciades a Cunit

A Cunit, els equipaments que s'han tancat aquest dijous i durant quinze dies són el Casal Municipal de la Gent Gran, el CEM Els Joncs, el Pavelló Municipal Els Joncs, el Centre Cívic Cal Cego, el Centre Cívic Els Jardins, el Casal Municipal, l'espai associatiu, l'Espai Jove, l'Escola de Música de Cunit, Ràdio Cunit, i la Zona Esportiva Municipal. Tampoc hi haurà mercat setmanal i els plens municipals es faran a porta tancada.

A més a més, s'han ajornat diferents activitats esportives i de formació, així com altres que impulsaven diverses entitats, i que havien de tenir lloc els pròxims mesos, com ara la Setmana del Comerç, les Jornades Gastronòmiques, les Jornades de la Salut, Benestar i activitat física, la Feria de Abril, la Fira del Contraban i la Cursa del Penedès Marítim. La gossera municipal no admetrà tramitacions d'adopcions en els pròxims quinze dies.