Mor als 94 anys José Gil Cánovas, conegut com «el poeta de Cunit»

També era molt conegut a Calafell, on oferia els seus poemes al Passeig Marítim
El poeta José Gil Cánovas. | Ajuntament de Calafell

 

José Gil Cánovas, conegut per molts com «el poeta de Cunit», va morir el passat 27 de setembre a l'edat de 94 anys. Així ho ha informat l'Ateneu Alba de Cunit a través de les xarxes socials aquest cap de setmana. Cánovas, que va estar arrelat a Cunit durant molts anys, va marxar el 2009 a viure a Jaén, a la localitat de Porcuna, amb la seva família, ja que tenia alguns problemes de salut derivats de la seva edat avançada.

L'Ateneu Alba de Cunit ha recordat la seva persona i el seu treball en el foment de la cultura i les belles arts, de la mateixa manera que han reconegut el suport que Cánovas sempre va donar a aquesta entitat cultural cunitenca des del moment de la seva fundació. A més del seu arrelament a Cunit, Cánovas també era molt conegut al municipi veí de Calafell, on oferia els seus poemes a qui volgués escoltar-los al Passeig Marítim. També va ser col·laborador de Calafell Ràdio. L'espai de RTV el Vendrell 'La Factoria' li va dedicar un programa l'any 2004.

 

Es donen a conèixer els premiats de la Biennal de Ceràmica

Per altra banda, l'Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer els tres artistes premiats a la desena Biennal de Ceràmica, en l'acte d'inauguració que es va fer aquest passat divendres 4 d'octubre a la sala del Portal del Pardo. Així, el primer premi ha estat per l'obra 'A man’s bloodstream' d'Olga Simonova (Alemanya), mentre l’obra 'Folding in Motion' de Simcha Even-Chen (Israel)' ha quedat en segon lloc i 'Black Form' de Mingshu Li (Xina), ha quedat en tercer lloc.

El jurat que ha decidit els tres premis i la menció estava format per Silvia Vaquero, regidora de Cultura del Vendrell, Núria Soley, ceramista, Camil·la Pérez, ceramista, Màrius Domingo, crític d’art, i David Places, tècnic de promoció cultural de l'Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda. La mostra es podrà veure fins al 3 de novembre del 2019.

"La biblioteca de l'Arboç posa en marxa el club de lectura fàcil" "🔦Els orígens de Coma-ruga: de zona d'aiguamolls poc habitada, a gran centre turístic"