GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Moviment veïnal per aturar l'expansió de la pedrera que hi ha entre Calafell i la Gornal

Neix una plataforma que demana minimitzar l'impacte de les pedreres a la zona
Veïns de nuclis propers a la pedrera demanen que s'aturi la seva expansió. | BP Diari
 

Un nou moviment veïnal que s'oposa a l'expansió de la pedrera situada entre els municipis de Calafell i Castellet i la Gornal s'ha presentat aquest dimecres 4 de març al Penedès. Sota el nom de 'Plataforma per a la Defensa de la Qualitat Ambiental i Paisatgística, i la Flora i la Fauna de l'entorn del Foix, afectades per la Pedrera' (CAPEC), s'agrupen diversos veïns de nuclis propers a les pedreres, com Rocallisa, Valldemar, les Brises, Calafell Park, Montmar o Clariana.

 

El seu principal objectiu és «aturar l'activitat extractiva minera de les pedreres de Reverté y OMYA Clariana» i aconseguir «la restauració de les zones ja destruïdes». La plataforma es vol reunir amb la Generalitat per traslladar-los les inquietuds dels veïns davant de la possible expansió de la pedrera. «Volem que es minimitzi l'impacte de les pedreres sobre els habitatges i sobre l'entorn natural dels boscos del Foix, amb la seva flora i fauna», ha explicat Miguel Suter, membre de CAPEC.

 

Molèsties als veïns dels nuclis propers

Suter destaca que les dues pedreres que hi ha en aquesta zona, i que existeixen des dels anys 60, causen «moltes molèsties als veïns d'aquests nuclis, per les diferents voladures que es fan cada dia, i pel constant pas de camions per les carreteres». Els veïns denuncien que fa uns anys es va autoritzar l'expansió de la pedrera, i temen que aquesta s'aproximi encara més als nuclis habitats. Per això demanen que es respectin les distàncies marcades dins la llei, un fet que tenen dubtes que ara s'estigui fent.

 

La plataforma compta amb el suport d'associacions com la Xarxa Vendrellenca, l'Associació per a la Protecció i la Defensa de la Natura de Calafell (ENCOAN) i l'Associació de Veïns de Segur i Urbanitzacions (AVSU), i volen ser un interlocutor vàlid davant l'administració, per evitar una expansió de la pedrera que, asseguren, podria afectar el parc del Foix. La pedrera de Castellet i la Gornal està explotada per Reverté i OMYA Clariana. Aquesta no és la primera vegada que la seva activitat provoca les queixes dels veïns dels nuclis propers. El 2003, l'ampliació de la pedrera ja va comportar un ampli rebuig veïnal.

 

La plataforma demana que es minimitzi l'impacte de les pedreres a l'entorn. | BP Diari