El grup vendrellenc Ço del Botafoc.

El Vendrell homenatja les músiques de seguici i lluïment en una edició especial del Música a la Vila

Sis formacions de cultura popular actuen a la plaça del Tívoli

El Vendrell farà una edició especial del Música a la Vila aquest agost del 2020. Es tracta d'un únic concert que s'ha programat per divendres 21 a les 22.00 hores, i amb el qual es vol fer un reconeixement a les músiques que acompanyen els seguicis populars i de lluïment. La regidora de Cultura del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha puntualitzat tanmateix que aquest concert no substitueix l'edició número 32 del festival, que s'ha posposat pel pròxim any 2021.

«Aquest concert vol ser una síntesi de la cultura popular vendrellenca i la catalana, aprofitant que ens trobem dins l'any de la Capitalitat de la Cultura Catalana», ha remarcat Vaquero. Jordi Quintana ha afegit que amb l'actuació es farà «un reconeixement a aquells músics que acompanyen els grups de cultura popular als seguicis, i que molts cops queden en un segon terme».

Sis formacions de diferents punts del territori

El concert comptarà amb la participació de sis formacions que habitualment acompanyen els grups de cultura popular vendrellencs, i que vénen de llocs com Reus, Cambrils, Valls, Badalona o la Múnia. Es tracta de L'Home del Sac (cercolets), La Patuleia (panderetes), Tocats del grall (cercolets), Els Murris i Anna Flores (pastorets), Ço del Botafoc (lleó i lleonet, figuetaires, imatge de Santa Anna) i Espremulls, una cobla antiga els membres de la qual fan substitucions quan hi ha baixes als altres conjunts. 

L'aforament a la plaça del Tívoli estarà limitat a 100 persones, i la reserva de les entrades —que seran gratuïtes— es pot fer a partir del dimarts 11 d'agost a la web del Temporada o de forma presencial al vestíbul de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, de les 11.00 a les 13.00 hores. El concert també es podrà seguir per la televisió del Vendrell.


Comentaris