El Nadal, protagonista a la Fira de Santa Llúcia de l'Arboç

Centenars de puntaires seran al concurs nacional que es fa el diumenge
La trobada de puntaires de la Fira de Santa Llúcia de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç celebra aquest cap de setmana la 807a edició de la Fira de Santa Llúcia, en la qual hi té una importància destacada la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya. Aquest és un esdeveniment que suposa l'entrada a les festes de Nadal pels arbocencs. Durant els dies 8 i 9 de desembre, els carrers del centre del municipi s'ompliran de parades, animació i actes variats. Enguany, la fira arbocenca està dedicada al Nadal, amb molts actes enfocats als més petits.

 

Tió de Nadal i arbre dels desitjos

Actes com el tió de Nadal que es podrà alimentar durant tota la fira, un tió que s'haurà acabat de despertar, i que els infants podran alimentar perquè vagi creixent i estigui a punt per cagar regals per a tothom el 21 de desembre. També hi haurà un arbre dels desitjos situat al carrer Major on els nens i les nenes podran penjar cartolines amb els seus desitjos i il·lusions per aquestes dates. 

 

El diumenge a les 12.30 hores, a la rambla Gener, hi haurà un espectacle de contes a la carta, seguit d'una entrega de xumets al Garotet. A les 17.30 hores es farà un espectacle de màgia amb el Mago Bon. El que no faltarà a la fira és la Plantada i Exhibició de Puntaires, que aplegarà centenars de puntaires i un gran mercat de productes relacionats amb la punta al coixí al carrer de Rafael Casanova i a la plaça de la Badalota.

 

Concurs Nacional de Punta al Coixí

El diumenge hi haurà el lliurament de premis del vuitè Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya, que els set anys anteriors ha tingut un gran èxit, fent que s'hagi consolidat com un referent al territori català. Aquest any es tornarà a celebrar el Gran Sorteig de Santa Llúcia, amb butlletes a un euro i diferents premis, com un punt de llibre confeccionat per la puntaire arbocenca Mercè Ribas. També es reeditarà la campanya 'Compra a la Fira', en la qual les parades dispensaran butlletes a tots els compradors. El diumenge a les 19.30 hores, a la rambla Gener, se celebrarà el sorteig amb una gran panera de premi. El programa d'actes complet es pot consultar en aquest enllaç.