La campanya Fem Pinya dels Nens arriba al Mercat Municipal.

Els Nens del Vendrell combinen el suport al comerç amb els ajuts a les famílies vulnerables

Impulsen la campanya 'Fem Pinya' de vals de compra al Mercat Municipal

Els castells encara trigaran a tornar a les places dels pobles i les ciutats, però els Nens del Vendrell no es volen quedar de braços plegats durant aquests mesos tan complicats per la pandèmia del coronavirus. Després d'estendre la seva iniciativa Fem Pinya a tota la comarca durant la primera onada, ara han presentat una nova campanya que vol fomentar el comerç de proximitat alhora que s'ajuda a les famílies vulnerables.

'Fem pinya amb el Mercat Municipal' és una iniciativa mitjançant la qual els Nens destinaran 3.000 euros per oferir vals de cinc i deu euros a una vintena de famílies necessitades del municipi, per intercanviar a diferents parades del mercat. «Es poden usar durant sis mesos i l'objectiu és que tothom pugui tenir accés al producte fresc en aquests moments complicats», ha explicat el president dels Nens, Joan Huguet.

Suport a les famílies i al comerç de barri

Com és habitual en les campanyes del Fem Pinya, els Serveis Socials de l'Ajuntament són els que designen les famílies que rebran aquests vals. De la mateixa manera, la colla castellera vol fomentar «el comerç de barri i de proximitat», que també s'ha vist molt afectat per les restriccions. Els 3.000 euros que invertiran s'han aconseguit amb altres campanyes impulsades des dels Nens.

Imma Arroyo, paradista del mercat, ha apuntat que els comerciants han rebut «amb molta il·lusió» la proposta i es mostren encantats de poder «ajudar les famílies amb aquesta iniciativa». Arroyo confirma que els efectes econòmics de l'actual crisi s'estan notant molt en les famílies, «que miren més la quantitat i el preu dels aliments». Per a Joan Huguet, campanyes com aquesta volen servir per «retornar al poble els aplaudiments que ens han fet durant molt de temps a les places».