ÚLTIMA HORA

Més de 800 casos de coronavirus i 59 morts a Tarragona

URGENT

Fuita d'oli sense ferits al polígon químic Sud de Tarragona

Netegen una finca de Cunit que acumulava una gran quantitat de deixalles

Ho ha fet l'Ajuntament de forma subsidiària després de rebre l'ordre judicial
Operaris fent la neteja dels residus acumulats a la finca de Costa Cunit. | Ajuntament de Cunit
 

L'Ajuntament de Cunit ha procedit aquest dijous 7 de novembre a netejar de forma subsidiària una finca del nucli de Costa Cunit que acumulava una gran quantitat de deixalles. L'estat de la finca havia generat una gran quantitat de queixes entre el veïnat, i el consistori en va obrir un expedient que ha culminat amb la neteja de l'espai després de quatre anys de tramitació. L'ordre judicial ha permès als serveis municipals de neteja entrar en aquesta propietat per fer l'actuació.

 

Més de 100 metres cúbics de deixalles

Segons s'ha explicat des del consistori, a la finca s'hi acumulaven objectes, ferralla i andròmines de tota mena, així com residus que s'havien recollit de la via pública. La «gran quantitat de queixes rebudes» va comminar a l'Ajuntament a fer en tots aquests anys «més de quinze inspeccions i la tramitació de multes coercitives». Finalment, i amb l'autorització judicial, s'ha procedit a retirar els més de 100 metres cúbics d'objectes que s'hi acumulaven.

 

En els treballs, que han durat dos dies, hi han pres part dotze persones, per tal de «reduir el risc potencial d'incendi, d'abocament de substàncies perilloses al subsòl i d'insalubritat», expliquen fonts del consistori. Un cop retirats els residus, es procedirà a fer el desbrossament de la parcel·la, i s'imputarà el cost de totes les actuacions a la propietat. Des de l'Ajuntament recorden que en domicilis d'ús residencial de zones urbanes no es permet l'acumulació i el processament de residus, ja que poden suposar un risc per a les persones i el medi ambient.

 

S'allotgen dos animals a la gossera

A la parcel·la també s'hi han trobat dos gossos, un que estava lligat amb una cadena, i un altre que estava deixat anar. Com que no hi havia els propietaris, i d'acord amb el mandat judicial, el consistori ha procedit a retirar i allotjar temporalment els dos animals a la gossera municipal, mentre es fan tots els treballs de neteja i desbrossament. L'actuació de recollida dels animals l'ha dut a terme la protectora Amics dels Animals de Cunit (AMANCU), que gestiona la recollida d'animals abandonats a la via pública i el centre d'acollida.

 

Alguns dels objectes que s'acumulaven a la finca. | Ajuntament de Cunit

Més notícies de la categoria Baix Penedès