Obren un nou skatepark a Sant Jaume dels Domenys

L'Ajuntament també ha fet una nova formació sobre l'ús dels desfibril·ladors
El nou skatepark de Sant Jaume dels Domenys. | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

 

L'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha posat en funcionament un nou skatepark al municipi, donant resposta així a una antiga demanda d’una part del col·lectiu jove del municipi. Aquest és un espai on poder practicar l’afició al skate, així com al 'roller' o al patinatge lliure. El parc s'ha ubicat al costat de la zona de jocs infantils del final de la urbanització de l’Arquet, a prop de les restes de l’aqüeducte romà.

 

El recinte, de lliure accés per als amants i practicants dels esports sobre les rodes de patins en qualsevol de les seves formes, el conformen cinc estructures que faran les delícies dels aficionats. L’obra es va pressupostar en 28.000 euros, que han estat finançats entre la Diputació de Tarragona i el mateix Ajuntament. Ara, el municipi disposa d’un equipament lúdic que ha estat demanat llargament pels joves de diferents generacions. S’espera que en el futur es puguin anar incorporant noves estructures i ampliant les existents, sempre que es mantingui l’acceptació per part dels usuaris i se’n faci un bon ús amb respecte cap a l’entorn, han apuntat des del consistori.

 

Formació en l'ús de desfibril·ladors

Per altra banda, aquesta setmana passada l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va organitzar dos nous cursos sobre l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Les 18 persones inscrites es van dividir en dos grups que, en una sessió de sis hores cadascun, van poder conèixer l’equip i com s’ha d’utilitzar, i van rebre formació en l’aplicació de l’RCP bàsica (reanimació cardiopulmonar).

 

Des de la instal·lació dels dispositius DEA a diferents llocs del municipi, que es va fer l’any 2016, s’han fet vuit sessions formatives del seu ús, que han seguit més de vuitanta persones. En el futur se seguiran organitzant aquest tipus de formacions, perquè el consistori considera que «és de gran importància disposar del major nombre de persones capacitades per reaccionar adequadament i amb celeritat en algun cas d’emergència».