GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les obres del FEDER de Coma-ruga no començaran fins passat l'estiu del 2019

L'Ajuntament recollirà les propostes dels ciutadans fins a finals d'aquest any
Ferran Trillas, Kenneth Martínez i Josep Mercadé, a la plaça dels Germans Trillas. | BP Diari

 

El Vendrell començarà aquest octubre el desenvolupament del projecte de remodelació del centre urbà de Coma-ruga, pel qual es compten amb 2,3 milions d'euros, la meitat dels quals s'aporten des dels fons FEDER. Aquest dilluns 24 de setembre, la Junta de Govern ha aprovat la contractació de l'empresa que durà a terme el procés participatiu entre veïns i comerciants. El pròxim dissabte 13 d'octubre «es farà una primera reunió amb els veïns on s'explicaran les línies mestres del procés participatiu i es mostrarà l'àmbit d'actuació», segons ha avançat el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas.

 

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha afirmat que els ciutadans «són els que s'encarregaran de donar la forma final al projecte». Un projecte que comprendrà la remodelació de la plaça dels Germans Trillas i la rehabilitació de l'edifici Tabaris, així com dels espais que hi ha entremig. Després de la presentació del dia 13, començaran diferents rondes de contactes amb veïns, comerciants i ciutadans del Vendrell, on es recolliran les propostes. La intenció del consistori és que el procés de participació es pugui tancar abans de finalitzar l'any.

 

Les obres, un cop passat l'estiu del 2019

El calendari que es marca l'Ajuntament del Vendrell preveu que les obres per fer el projecte comencin passat l'estiu del 2019. Per això, paral·lelament al procés participatiu, «ja s'aniran redactant els plecs de condicions del projecte», segons ha afirmat el regidor d'Urbanisme, Josep Mercadé. Segons s'estipula al FEDER, la major part del projecte ha d'estar acabat abans de l'any 2021. Per això, entre finals del 2019 i tot el 2020 s'han de dur a terme les obres.

 

L'objectiu d'aquesta transformació del centre de Coma-ruga és recuperar diferents elements del patrimoni de Coma-ruga, com pot ser l'edifici del Tabaris, actualment molt malmès, per aconseguir un nou atractiu que impulsi aquest important nucli del Vendrell. Des del consistori també creuen que l'actuació pot ajudar a estabilitzar la població, cohesionar socialment el barri i diversificar l'activitat econòmica