Ocupes de cap de setmana, la nova modalitat detectada a Calafell

L'Ajuntament tindrà el llistat d'ocupacions al municipi el pròxim 24 de setembre
Vista del litoral de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Ocupes de cap de setmana. Aquesta √©s la nova modalitat d'ocupacions que l'Ajuntament de Calafell ha detectat els √ļltims temps. Es tracta d'ocupacions d'habitatges buits, especialment xalets o cases unifamiliars, que es fan nom√©s durant el cap de setmana, entre el divendres i el diumenge. ¬ę√Čs una modalitat que hem detectat gr√†cies als avisos dels ve√Įns, els ocupes arriben divendres i marxen diumenge, i durant el cap de setmana omplen la piscina i fan xivarri¬Ľ, ha explicat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferr√©, a Tarragona Digital.

 

¬ę√Čs com si tinguessin una segona resid√®ncia, per√≤ ocupada¬Ľ, afegeix el batlle. El que no saben des de l'Ajuntament √©s si aquestes persones ¬ętenen una resid√®ncia legal a un altre municipi o si, per contra, tamb√© viuen en habitatges ocupats¬Ľ com a primera resid√®ncia. Sigui com sigui, des del govern local tamb√© volen combatre aquesta nova modalitat d'ocupaci√≥, mitjan√ßant el pla d'actuacions que es va anunciar el passat mes d'agost.

 

Llistat de les ocupacions al municipi

El consistori t√© l'objectiu d'impulsar diferents mesures per combatre les ocupacions inc√≠viques i conflictives, que s'han convertit en un problema en moltes zones. Per aix√≤, el 24 de setembre es far√† una primera reuni√≥ on l'Ajuntament ja tindr√† un llista detallat de tots els habitatges ocupats que hi ha a Calafell. ¬ęAix√≠ podrem saber quins estan ocupats per fam√≠lies vulnerables que tenen un seguiment des dels Serveis Socials i quins tenen ocupacions conflictives¬Ľ, ha apuntat Ferr√©.

 

Tamb√© es podr√† saber quins tenen  connexions il¬∑legals a la xarxa d'aigua i d'electricitat. El pla consisteix en tallar les connexions a la xarxa d'aigua, que √©s municipal, i tapar-les amb formig√≥, una mesura que des del consistori creuen que evitar√† problemes relacionats amb les ocupacions inc√≠viques, com ara les plantacions de marihuana, la tinen√ßa incorrecta d'animals o la brut√≠cia. Aquesta mesura tamb√© ser√† aplicada per l'Ajuntament de Cunit, segons es va anunciar fa pocs dies.   

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris
Alfonso
En mi urbanización se han detectado cuatro casas