INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Ocupes de cap de setmana, la nova modalitat detectada a Calafell

L'Ajuntament tindrà el llistat d'ocupacions al municipi el pròxim 24 de setembre
Vista del litoral de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Ocupes de cap de setmana. Aquesta és la nova modalitat d'ocupacions que l'Ajuntament de Calafell ha detectat els últims temps. Es tracta d'ocupacions d'habitatges buits, especialment xalets o cases unifamiliars, que es fan només durant el cap de setmana, entre el divendres i el diumenge. «És una modalitat que hem detectat gràcies als avisos dels veïns, els ocupes arriben divendres i marxen diumenge, i durant el cap de setmana omplen la piscina i fan xivarri», ha explicat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, a Tarragona Digital.

 

«És com si tinguessin una segona residència, però ocupada», afegeix el batlle. El que no saben des de l'Ajuntament és si aquestes persones «tenen una residència legal a un altre municipi o si, per contra, també viuen en habitatges ocupats» com a primera residència. Sigui com sigui, des del govern local també volen combatre aquesta nova modalitat d'ocupació, mitjançant el pla d'actuacions que es va anunciar el passat mes d'agost.

 

Llistat de les ocupacions al municipi

El consistori té l'objectiu d'impulsar diferents mesures per combatre les ocupacions incíviques i conflictives, que s'han convertit en un problema en moltes zones. Per això, el 24 de setembre es farà una primera reunió on l'Ajuntament ja tindrà un llista detallat de tots els habitatges ocupats que hi ha a Calafell. «Així podrem saber quins estan ocupats per famílies vulnerables que tenen un seguiment des dels Serveis Socials i quins tenen ocupacions conflictives», ha apuntat Ferré.

 

També es podrà saber quins tenen  connexions il·legals a la xarxa d'aigua i d'electricitat. El pla consisteix en tallar les connexions a la xarxa d'aigua, que és municipal, i tapar-les amb formigó, una mesura que des del consistori creuen que evitarà problemes relacionats amb les ocupacions incíviques, com ara les plantacions de marihuana, la tinença incorrecta d'animals o la brutícia. Aquesta mesura també serà aplicada per l'Ajuntament de Cunit, segons es va anunciar fa pocs dies.   

Més notícies de la categoria Baix Penedès