La PAH atura 'in extremis' un desnonament a Segur de Calafell

Són mare i filla, que es troben en situació de vulnerabilitat
Els membres de la PAH, davant l'habitatge de Segur de Calafell. | Cedida

 

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Vendrell i del Baix Penedès han aconseguit aturar 'in extremis' un desnonament aquest dimecres 12 de desembre a Segur de Calafell, concretament al carrer del Sud d'Estònia. Les afectades eren una mare, amb una minusvalidesa física, i la seva filla adolescent. Segons la PAH, l'ordre de desnonament havia estat donat «pel fons voltor Cerberus i el BBVA».

 

Des de la plataforma també han apuntat que totes dues es troben en una situació de vulnerabilitat d'habitatge, certificat pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Calafell, i han estat víctimes de violència de gènere. Des de primera hora del matí, desenes de membres de la PAH es van concentrar al davant de l'habitatge, per impedir que el desnonament es fes efectiu, cosa que al final van aconseguir.  

 

Lloguer social adequat als seus ingressos

Des de la PAH han informat que la família es troba en disposició d'acordar un lloguer de la casa adequat als seus ingressos, i han celebrat que puguin passar les festes de Nadal al seu habitatge. La plataforma també ha aprofitat per reclamar a les entitats financeres que negociïn lloguers assequibles abans de fer fora a persones dels seus habitatges, i han recordat que les execucions judicials «incompleixen les lleis de vulnerabilitat 24/2015 i 4/2016 de la Generalitat».

 

La PAH ja va avisar fa uns mesos que s'estava produint un repunt dels desnonaments a tot Catalunya, demanant una major implicació de les administracions. La plataforma demana que es puguin negociar lloguers socials adaptats als ingressos de cada família. També es reclama que hi hagi un parc més gran de pisos de lloguer social. En aquest sentit, l'Ajuntament del Vendrell va apuntar fa unes setmanes que no multarien les entitats bancàries que tinguessin pisos buits, ja que no s'havia trobat el mecanisme legal per fer-ho.

 

Membres de la PAH celebrant que no es dugués a terme el desnonament. | PAH el Vendrell