Joan Maria Triadó i Josep Parera.

Parera i Triadó deixen la UAM de Calafell i passen a ser regidors no adscrits

Tots dos concorreran a les municipals amb el partit Convergents

La proximitat de les eleccions municipals del mes de maig està portant diversos canvis als plenaris dels ajuntaments. Un d'ells ha tingut lloc a Calafell, on els regidors Josep Parera i Joan Maria Triadó han abandonat el grup d'Unió i Alternativa Municipal (UAM) i passen a ser regidors no adscrits fins a finals de mandat. Ambdós concorreran als comicis amb un nou partit, Convergents, amb Triadó com a cap de llista i Parera com a número dos.

Un cop han comunicat la baixa del partit, el grup municipal de la UAM ha quedat dissolt, perquè ja no té cap membre. Tant Triadó com Parera conserven, però, durant aquestes últimes setmanes de mandat les seves carteres a dins del govern de Calafell, Parera la de Medi Ambient (i la primera tinència d'alcaldia) i Triadó les de Seguretat Ciutadana i Recursos Humans. Triadó i Parera, que provenen de CiU i el PSC respectivament, es van presentar el 2015 amb la UAM, i ara ho faran amb Convergents.

Onze llistes a les municipals de Calafell

Pel que fa a la Unió i Alternativa Municipal, aquest 2019 presenten com a cap de llista a Noèlia Sànchez, seguida de Luis Sieiro, Maria del Mar Díaz i Anabel Navarro. A les eleccions municipals de Calafell del 26 de maig s'hi presenten onze llistes, amb algunes novetats com el nou partit de l'exalcalde Jordi Sánchez, que rep el nom d'Amunt Calafell. Una altra novetat és la candidatura d'Izquierda en Positivo, amb el jove Alberto Martínez com a cap de llista. 

El plenari de Calafell acaba el mandat, doncs, amb tres regidors no adscrits. Parera i Triadó se sumen a Jesús Benedicto, que molt aviat va ser expulsat del grup de Ciutadans però es va negar a retornar l'acta de regidor. Al Vendrell també hi ha hagut moviment aquests últims mesos. Araceli Bundó va ser expulsada del grup de PxC i també és actualment regidora no adscrita, tot i que formarà part de les llistes del PP. Els altres dos regidors de PxC, August Armengol i Juan Carrasco, segueixen com a representants d'aquest partit al ple, tot i que ja ha quedat extingit.