Demanen un pas a nivell a l'estació del Vendrell per quan no funcioni l'ascensor

La Xarxa Vendrellenca creu que és una mesura necessària per a les persones amb mobilitat reduïda

La Xarxa Vendrellenca ha presentat una proposta per demanar a Renfe que s'estudiï la possibilitat de posar un pas a nivell a l'estació del Vendrell, perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin creuar les vies quan l'ascensor estigui espatllat. Segons ha apuntat Antonio García, portaveu de l'associació, «quan falla l'ascensor, només queda l'opció de l'escala per passar a l'altra banda de les vies», una opció que no poden fer servir les persones que van amb cadira de rodes.

També suposa una dificultat afegida per famílies que portin els nens en cotxets. En un informe que la mateixa Renfe ha enviat a la Xarxa, es detalla que els últims cinc anys l'ascensor ha estat inactiu un total de 144 dies, «sigui per avaries o per actes d'incivisme». Els anys 2014 i 2015 van ser els que van registrar més incidències, que van fer que no es disposés d'ascensor en 39 i 59 dies respectivament. Els últims anys, la xifra de dies sense funcionar ha estat molt menor.

Un pas similar al que hi ha a l'Arboç

La proposta de l'entitat s'ha fet arribar a diversos partits polítics de l'Ajuntament, i finalment serà Si Se Puede qui la presenti al pròxim ple. García creu que l'opció d'habilitar un pas a nivell és factible, i posa l'exemple del que hi ha a l'Arboç. La Xarxa Vendrellenca ja va proposar fa unes setmanes millorar l'accessibilitat al Centre Cívic l'Estació, que se situa al mateix edifici de l'estació de tren del Vendrell. En aquest cas, van presentar una instància a l'Ajuntament que encara no ha rebut cap resposta.

Xerrada sobre seguretat al Nou Vendrell

Per altra banda, la Xarxa Vendrellenca també ha impulsat una xerrada sobre seguretat ciutadana que es farà aquest dissabte 23 de març a les onze del matí al Nou Vendrell, al local social de l'associació de veïns d'aquesta urbanització (carrer de la Zinnia, 1). Membres dels Mossos d'Esquadra i de la policia local del Vendrell donaran consells de seguretat per actuar en cas que hi hagi robatoris a l'interior d'habitatges.

També et pot interessar: